Borgen Late Night: Ond spiral

Ulykkerne står i kø for SVM-regeringen: Først mistede de tre partier deres indenrigspolitiske flertal, og nu viser den seneste Gallup-måling, at vælgerne har vendt ryggen til midter-projektet.

Denne video kræver, at du giver samtykke til marketing cookies

Af Jyske Bank

27. mar. 2024 08.30

Vælgerne flygter fra SVM-regeringen, selv om Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen har leveret flere symbolske vælgergaver, selv om Venstres Troels Lund Poulsen har leveret nogenlunde ro, og selv om Moderaternes formand Lars Løkke har fået det, som han drømte om.

Blå blok står nu samlet set til at kunne blive større end regeringsblokken. Men alligevel er der ingen af de borgerlige partiledere, der byder sig til som statsministerkandidat. Sporene fra Søren Papes mislykkede valgkamp skræmmer, og da der endnu er meget lang tid til næste valg, holder de blå partiledere krudtet tørt. For lige nu holder alle på Borgen vejret: Vil det lykkes for statsminister Mette Frederiksen at få et topjob i Bruxelles?

Se ugens udgave af Borgen Late Night med de to politiske kommentatorer Lars Trier Mogensen og gæstevært Benny Damsgaard.