Borgen Late Night: Minkskandale presser Mette Frederiksen

Afsløringerne og vidneudsagnene i granskningskommissionen, der undersøger den ulovlige beslutning om at aflive samtlige mink sidste efterår, er dårligt nyt for statsminister Mette Frederiksen.

Denne video kræver, at du giver samtykke til marketing cookies

Af Jyske Bank

26. okt. 2021 12.55

Flere indicier tyder på, at regeringstoppen var blevet advaret på forhånd om den manglende hjemmel. Oppositionen lugter blod. Men hvor problematisk er sagen reelt for Mette Frederiksen?

Støttepartiet Enhedslisten rasler også med sablerne. Venstrefløjspartiet er utilfreds med, at S-regeringen har udskudt forhandlingerne om et nyt kontanthjælpssystem – et krav, som ellers er skrevet ind i forståelsespapiret. Enhedslistens politiske ordfører Mai Villadsen har tidligere truet med et valg, hvis der ikke kommer et opgør med “fattigdomsydelserne”. Men har Enhedslisten modet til at gøre alvor af truslerne?

Kommunalvalget er endelig kommet i gang, og valgplakaterne er blevet hængt op i lygtepælene over hele landet. I København står opgøret mellem Socialdemokratiet og netop Enhedslisten, og de første usikre meningsmålinger tyder på, at det kan blive et tæt opgør. Efter overborgmester Frank Jensens afgang i vanære på grund af #metoo-skandalen står Socialdemokratiet til at kunne få sit dårligste valg i hovedstaden nogensinde.

Se ugens udgave af Borgen Late Night med de to politiske kommentatorer Jarl Cordua og Lars Trier Mogensen.