Borgen Late Night: Hvor høj bliver CO2-afgiften på landbruget?

En CO2-afgift er på vej til landbruget, men hvor stor bliver den, og i hvilken grad bliver erhvervet kompenseret? Se denne uges udgave af Borgen Late Night med Lars Trier Mogensen og Jarl Cordua.

Denne video kræver, at du giver samtykke til marketing cookies

Af Jyske Bank

28. feb. 2024 08.45

Først til sommer ved vi, hvor stor en CO2-afgift der er på vej til landbruget, og i hvilken grad den kompenseres. Også selvom, at Svarer-udvalget i sidste uge præsenterede tre modeller for en CO2-afgift. Venstrefløjen omfavnede det ”hårde” forslag om en afgift på 750 kr. pr. ton udledt C02, mens DF og især Danmarksdemokraterne raser og afviser på forhånd at medvirke.

Flere af de borgerlige partier såsom LA og Konservative er omvendt underligt stille. Hvorfor? Er der mulighed for et bredt forlig med alle de syv deltagere i den grønne trepart? De og andre spørgsmål prøver de politiske kommentatorer Lars Trier Mogensen og Jarl Cordua at svare på.

De kommer også omkring Forsvarsminister Troels Lund Poulsens (V) nylige varsel om en genåbning af forsvarsforliget. Måske vil flere partier måske betakke sig for at være med i et nyt forlig, da der sandsynligvis nu skal findes nye skatter eller besparelser, der finansierer øgede bevillinger til Forsvaret. Det finder regeringen nødvendigt på grund af en forværret sikkerhedspolitisk situation i Europa som følge af Ruslands offensiv i Ukraine.