Borgen Late Night: Har Frederiksen skiftet kurs?

Den politiske forårssæson er skudt i gang med en opsigtsvækkende nytårstale, hvor statsminister Mette Frederiksen på flere strækninger lægger op til et tættere samarbejde med de gamle borgerlige partier. Både når de gælder kommende aftaler om arbejdsudbud, ældrevelfærd og sågar klima ser S-regeringen ud til at ville orientere sig endnu mere mod blå blok.

Denne video kræver, at du giver samtykke til marketing cookies

Af Jyske Bank

05. jan. 2022 15.40

Er Socialdemokratiet på vej tilbage mod ‘nødvendighedens politik’? Altså den reformkurs, som Helle Thorning-Schmidt og Bjarne Corydon førte i begyndelsen af 2010’erne? Ja, efter 2,5 år med regeringsmagten – og indførslen af den såkaldte ‘Arne’-pension – er statsminister Mette Frederiksen ved at vende sig mod den ‘business-as-usual’-kurs, som er blevet ført af alle regeringer siden den konservative statsminister Poul Schlüter.

Spørgsmålet er dog, om venstrefløjen vil lave ballade? Kan Enhedslisten og SF affinde sig med, at S-regeringen laver store økonomiske aftaler med Venstre, De Konservative og De Radikale, og måske ligefrem accepterer nye topskattelettelser? Hvornår bliver den mere midtsøgende kurs for meget for de røde? Eller kan de måske forhandle sig frem til indrømmelser på andre områder, f.eks. klimaet?