Borgen Late Night: Frihed til ældre

Regeringstoppen har langt om længe lanceret deres helt store slagnummer: Ny ældrereform skal sætte landets ældre fri. Ud med nidkært bureaukrati, ind med en større grad af selvbestemmelse. Men vil det lykkes at gøre en mærkbar forskel for de ældre?

Denne video kræver, at du giver samtykke til marketing cookies

Af Jyske Bank

31. jan. 2024 08.25

Ældrereformen skal sætte landets stadig flere ældre fri – fra nidkært bureaukrati til en større grad af selvbestemmelse. Hvis parolerne fremstår bekendte, er det ikke tilfældigt, for de præcis samme tanker har cirkuleret på Christiansborg i årtier. Men nu skal der ske noget. Hvis det altså står til SVM-regeringen. 

Spørgsmålet er dog, hvor meget de ældre rent faktisk til at kunne mærke? Og hvornår? I virkelighedens verden risikerer det profilerede prestigeprojekt nemlig at ende noget mindre prangende.

Lanceringen på et stormøde i Fredericia viser ikke desto mindre, at de tre partier trods alt kan blive enige – og samtidig evner at adressere folkelige bekymringer. Og initiativerne om bl.a. helhedspleje og valgfrihed skal nok blive stemt igennem med bredt flertal i Folketinget.

Se Borgen Late Night med de to politiske kommentatorer Lars Trier Mogensen og Jarl Cordua.