Borgen Late Night: Frederiksen hjemsøges af mink

Granskningen af minkskandalen er statsminister Mette Frederiksens ømmeste punkt. De første afhøringer har allerede afsløret, at regeringstoppen var fuldt ud informerede om, at de ikke havde lovhjemmel, da de traf beslutningen om at slå alle mink ihjel.

Denne video kræver, at du giver samtykke til marketing cookies

Af Jyske Bank

Oct 11, 2021, 12:00

Som i en politisk kriminalgåde rejser spørgsmålene sig nu: Var den ulovlige ordre alene motiveret af venstrefløjens modvilje mod minkerhvervet, eller snarere et udslag af statsministerens magtfuldkommenhed?

Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen høstede de største bifald på weekendens landsmøde i Jyske Bank Boxen, netop da han gik til angreb på Mette Frederiksens ansvar for den ulovlige minkinstruks. I det hele taget lykkedes det for den ellers trængte Venstreformand at skabe samling på baglandet. Selv om Ellemann-Jensens nye frihedsdagsorden ikke ligefrem kan sige at være ny eller videre original, har han langt om længe formået at skabe ro i egne rækker.

Forude venter et efterår, hvor forhandlingerne om S-regeringens reformudspil bliver første og måske største udfordring: De borgerlige partier er internt splittede i slagsmålet om en lavere dagpengesats til nyuddannede, og venstrefløjen er lodret imod. Hvad bliver dynamikken i forhandlingerne? Vil det endnu engang lykkes for S-regeringen at spille de andre partier ud mod hinanden?