Borgen Late Night: Første omgang valgflæsk

Valgkampen, der endnu ikke er formelt udskrevet, er reelt i fuld gang.

Denne video kræver, at du giver samtykke til marketing cookies

Af Jyske Bank

Aug 30, 2022, 15:40

Søndag vakte statsminister Mette Frederiksen (S) opsigt, da hun skrev på Instagram, at offentlig velfærd er "et spørgsmål om løn- og arbejdsvilkår". Dermed åbner hun for at ville give ikke mindst landets sygeplejersker mere i løn – og vel at mærke inden den lønstrukturkomité, som S-regeringen selv har nedsat, er kommet med deres forslag. Og helt uden om den danske model.

Tilbuddet til sygeplejerskerne og andre såkaldte "velfærdsarbejdere" er første omgang valgflæsk. Socialdemokratiet er bagud i meningsmålingerne, og lige nu står den borgerlige blok til at kunne vinde magten. Men S-regeringen har mere i ærmet: Onsdag præsenterer finansminister Nicolai Wammen (S) et mere beskedent udspil til næste års finanslov, og dernæst kommer så den socialdemokratiske 2030-plan. Og formentlig derefter valget. 

Er Socialdemokratiet ved at gå i panik? Eller er der en mening med den spredte fægtning? Og hvordan står den borgerlige blok her på kanten til selve valgkampen? Nye Borgerlige er rutsjet gevaldigt tilbage i meningsmålingerne, og atter ser det ud til, at Lars Løkke Rasmussens nye parti kan blive kongemager. Dramaet stiger.