Borgen Late Night: Exit Ellemann

Den politiske spilleplade er blevet rystet - igen: Jakob Ellemann-Jensen er trådt tilbage som Venstres formand, vicestatsminister og økonomimister. Se ugens udgave af Borgen Late Night med de to politiske kommentatorer Lars Trier Mogensen og Jarl Cordua.

Denne video kræver, at du giver samtykke til marketing cookies

Af Jyske Bank

25. okt. 2023 08.30

Efter internt pres fra baglandet og en manglende evne til at trænge igennem valgte han at kaste håndklædet i ringen. Jakob Ellemann-Jensen lider dermed samme skæbne sin far, Uffe Ellemann-Jensen, der heller ikke formåede at komme helt til tops og blive statsminister.

Jakob Ellemann-Jensens politiske eftermæle er blakket. Han evnede aldrig at begejstre sine egne partifæller, og i offentligheden kom han til at fremstå svag og klemt mellem de to stærkere regeringspartnere, statsminister Mette Frederiksen (S) og udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M). Men har Venstre i virkeligheden opnået væsentlige indrømmelser ved ikke at tage æren for det?

Arvtageren synes allerede at stå klar: Økonomi- og forsvarsminister Troels Lund Poulsen vil med meget stor sandsynlighed blive valgt som ny Venstre-formand på landsmødet sidst i november. Men vil det overhovedet kunne gøre en forskel? Er Troels Lund løsningen på partiets efterhånden kroniske problemer?