Borgen Late Night: Ekstra skolepenge

Denne gang om balancen mellem det boglige og det praktiske i folkeskolen. Og om beslutningen om at sætte den danske udviklingsstøtte til Palæstina på pause.

Denne video kræver, at du giver samtykke til marketing cookies

Af Jyske Bank

11. okt. 2023 11.00

Skolen skal være mere praktisk anlagt. Undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) har fat i en folkelig og bredtfavnende sag, når han som en del af SVM-regeringens nye uddannelsespolitiske offensiv nu vil indføre junior-mesterlære og sænke antallet af timer.  Spørgsmålet er dog, hvor markant de nye udspil egentlig er? Viser det tiltrængte visioner og handlekraft? Eller er der snarere tale om, at tidligere fusere bare droppes?

Massakrerne på civile i Israel har skabt chok på Christiansborg. Efter pres fra Venstre og højrefløjen har SVM-regeringen netop besluttet at indefryse alle bistandsmidler til det palæstinensiske selvstyre. Udviklingsminister Dan Jørgensen (S) vil have undersøgt, om danske skattekroner sendes til Hamas-terroristerne i Gaza. Men hvad med den humanitære bistand? Den nye krig kommer til at trække dybe spor også i dansk politik. 

Se ugens udgave af Borgen Late Night med de to politiske kommentatorer Lars Trier Mogensen og Jarl Cordua.