Borgen Late Night: Chokbølger gennem Borgen

Fløjkrigene er brudt ud for åbent tæppe i Dansk Folkeparti. De to hovedkandidater til formandsposten – Morten Messerschmidt og Martin Henriksen – bekriger nu hinanden offentligt, godt hjulpet på vej af deres støtter.

Denne video kræver, at du giver samtykke til marketing cookies

Af Jyske Bank

11. jan. 2022 14.15

Senest er Pia Kjærsgaard gået til angreb på Martin Henriksen, mens bl.a. Marie Krarup anklager Morten Messerschmidt for at være en “fiasko” som leder. Det bliver blodigt frem mod det ekstraordinære årsmøde i Herning i 23. januar, men efterfølgende kan dramaet nå nye højde. For Dansk Folkeparti risikerer reelt at blive sprængt.

Det Radikale Venstre har straks udnyttet åbningen på midten, og i weekenden skærpede Sofie Carsten Nielsen sin kurs over for statsminister Mette Frederiksen. De Radikale afviser på forhånd at ville pege en socialdemokratisk étparti-regering efter næste folketingsvalg. Manøvren er tydeligvis et forsøg på at true sig til ministerposter: De Radikale vil med i en regering igen. Men vil magtspillet lykkes? Og hvad med udlændingepolitikken?

Endelig har den spektakulære fængsling af chefen for Forsvarets Efterretningstjeneste, Lars Findsen – som også er tidligere chef for Politiets Efterretningstjeneste – sendt chokbølger gennem Christiansborg. Det vækker også international opsigt, at den danske spionchef nu sidder varetægtsfængslet og anklager for landsforræderi. De nærmere omstændigheder er mørkelagt, men sagen kan ikke undgå at skabe politiske problemer for S-regeringen. Danmarks omdømme har allerede lidt alvorlig skade.