Borgen Late Night: Blinkedyst

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) har blinket først i det langstrakte drama om den nye forsvarsaftale. Men samtidig undgår han helt at tabe ansigt over for Liberal Alliances formand Alex Vanopslagh og Danmarksdemokraternes formand Inger Støjberg. Se ugens udgave af Borgen Late Night med de to politiske kommentatorer Lars Trier Mogensen og Karl Cordua.

Denne video kræver, at du giver samtykke til marketing cookies

Af Jyske Bank

01. maj 2024 09.00

Løsningen er mindelig: Forliget splittes formelt op, så Vanopslagh og Støjberg på den ene side kan stå uden for delaftalen om kvindelig værnepligt, men på anden side alligevel være med til at uddele milliarder til nye våben. Men kvindelig værnepligt kommer altså nu alligevel.

Spørgsmålet er om Alex Vanopslagh har lavet stort ståhej for ingenting, og udstillet sig selv som en uerfaren forhandler. Fordi han ikke rigtig opnår noget reelt. Eller han stik modsat har fået manifesteret Liberal Alliance som en ny magtfaktor på Christiansborg? Hør også om den nye klimastatus, som er sød musik for SVM-regeringen, og den nye kemi-skandale, som er noget nær en politisk katastrofe for miljøminister Magnus Heunicke (S), som ellers hidtil har ført sig frem som "havets minister". Det er slut nu.