Borgen Late Night: Blå corona-sejr

Det månedlange tovtrækkeri mellem rød og blå blok om tempoet i genåbningen er mundet ud i endnu en bred aftale: De borgerlige partier har fået markante indrømmelser, og S-regeringen har for en sjælden gangs skyld været nødt til at acceptere en noget mindre restriktiv linje.

Denne video kræver, at du giver samtykke til marketing cookies

Af Jyske Bank

May 18, 2021, 12:00

Socialdemokratiet kæmper også på de indre linjer med en ulmende uro om strammerkursen i udlændingepolitikken. Lokale græsrødder vil ikke længere finde sig i afvisningen af de danske børn og deres mødre i fangelejren i Syrien. Her kan der dog også være en opblødning på vej: Lige nu orienteres fem partiledere om det hemmelige indhold i rapporten fra den særlige Taskforce.

Samtidig er Rigsfællesskabet ved at slå sprækker: Grønland har i de seneste dage forsøgt at ydmyge den danske regering i forbindelse med besøget fra den amerikanske udenrigsminister Anthony Blinken. Men hvor langt kan grønlænderne tillade sig at gå i det storpolitiske spil om Arktis?

Se de to politiske kommentatorer Lars Trier Mogensen og Jarl Cordua diskutere de vigtigste begivenheder i dansk politik.