Borgen Late Night: Blå blok vinder frem

Minkskandalen og balladen om de slettede sms’er har for første gang siden valget bragt statsminister Mette Frederiksen dybt i defensiven – og blå blok frem i offensiven.

Denne video kræver, at du giver samtykke til marketing cookies

Af Jyske Bank

02. nov. 2021 14.15

I de seneste meningsmålinger står de borgerlige partier til at kunne få lidt flere vælgere end Socialdemokratiet og støttepartierne. Og opbruddet er kun lige begyndt: Mette Frederiksen er ramt på den personlige troværdighed, og ligesom hun gik frem under coronakrisen ved at turde træffe kontante beslutninger, svinger folkestemningen nu den modsatte vej.

Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen har pludselig fået mere selvtillid, og har netop lanceret et forslag om at sænke topskatten – en klassiker, som Venstre ellers ikke har turneret med i årevis. Umiddelbart står blå blok mere samlet, dog med én vigtig undtagelse: Dansk Folkeparti har tidligere blokeret for topskattelettelser, og spørgsmålet er, hvordan Kristian Thulesen Dahl vil stille sig nu.

Rundt omkring i landet tegner det dystert for Dansk Folkeparti frem mod kommunalvalget om to uger. Partiet står til at miste mange byrådspladser, og i høj grad til den hovedmodstanderen Nye Borgerlige. På weekendens landsmøde blæste Pernille Vermund til kamp mod de røde, og indskærpede, at Nye Borgerlige ikke vil hjælpe socialdemokrater til magten noget sted.

Se ugens udgave af Borgen Late Night med de to politiske kommentatorer Lars Trier Mogensen og Jarl Cordua