Borgen Late Night: Afgiftsskruen strammes

Officielt handler ugens aftale om snusfornuftig sundhedspolitik – målrettet det bemærkelsesværdigt høje forbrug af alkohol og tobak blandt landets unge. Se ugens udgave af Borgen Late Night med de to politiske kommentatorer Lars Trier Mogensen og Jarl Cordua.

Denne video kræver, at du giver samtykke til marketing cookies

Af Jyske Bank

15. nov. 2023 08.45

Afgiften på såkaldte nikotinposer hæves og salget af alkohol begrænses. Men er det overhovedet effektivt nok? Eller minder det snarere om sidste uges udspil om flyafgifter, som på den ene side sælges som klimapolitik, men som på den anden side heller ikke for alvor vil få folk til at ændre adfærd. Hør diskussionen: Er det bare symbolpolitik?

Om få dage vælges Troels Lund Poulsen som Venstres nye formand, og der er allerede lagt op til, at han skal iscenesættes mere personligt: Venstre skal atter markedsføres som et mere jordbundet og jysk parti. Men samtidig blæser Inger Støjberg til fornyet modoffensiv. I weekenden holdt hun landsmøde og gik til frontalangreb på en kommende CO2-afgift på landbruget. Men måske har hun alligevel forregnet sig? Hør om den intensiverede duel mellem Troels Lund og Inger Støjberg.