Skal du renovere din bolig? Søg tilskud til energioptimering

Onsdag åbnede Energistyrelsens energirenoveringspulje, hvor man kan søge om tilskud til sit projekt i hjemmet. Så hvis du er en af de hurtige, kan du altså få fingrene i en pose penge fra staten – bare du bruger dem på at energirenovere din bolig. Jyske Bank kan hjælpe med resten af finansieringen.

En families fødder med uldsokker hviler på en radiator.

Af Cæcilie Møldrup Hedegaard, Journalist

13. okt. 2023 15.00

Hvis du går med tanker om at lave energiforbedringer i dit hjem, så læs lige med her. For hvis det er tilfældet, er det værd at kende til mulighederne for hjælp både økonomisk og praktisk.

Lad os starte med at se på, hvordan du kan gøre det billigst for dig selv.

Helt lavpraktisk kan du nemlig søge om et økonomisk tilskud hos Energistyrelsen, hvis du står foran et renoveringsprojekt med ønsker om et mere energivenligt hus.

Hvem kan få tilskuddet?

Onsdag den 11. oktober åbnede Energistyrelsens energirenoveringspulje. I alt skal 101,2 mio. kroner uddeles, og der er ingen grund til at vente med ansøgningen. Pengene fordeles nemlig efter først til mølle-princippet blandt de godkendte ansøgere.

Der er 5 krav, man skal opfylde for at få tilskuddet.

  1. Dit hus skal være en helårsbolig – og du skal selv eje det.
  2. Dit hus skal have et gyldigt energimærke i kategorien E, F eller G, og der må ikke være foretaget ændringer på dit hus, siden det blev udstedt.
  3. Projektet må ikke være sat i gang eller gennemført, når du ansøger.
  4. Du må ikke tidligere have fået tilskud til det samme projekt.
  5. Arbejdet skal udføres af en virksomhed med gyldigt CVR-nummer.

Tilskuddet kan eksempelvis gå til forbedring af dit hjems isolering, nye vinduer, etablering af ventilationsanlæg eller vandbåren rumvarme. Det kan give din bolig et bedre energimærke og få ejendommen til at stige i værdi.

Særligt energilån hos Jyske Bank

For at få tilskud til energirenovering kræver det et gyldigt energimærke af din bolig – det må altså højst være 10 år gammelt. 

Så har du ikke et energimærke, kan du få det lavet hos Botjek. Bagefter kan du søge tilskud til dit projekt.

Tilskuddet dækker selvfølgelig ikke hele din renovering, og hvis du ikke selv står med resten af beløbet i lommen, er det oplagt at kigge på det attraktive Jyske Energilån, som er lavet specielt til energioptimerende renoveringer.

Hos Botjek kan du også få lavet et Jyske Energi- og Boligeftersyn. Det er en komplet rapport over din boligs stand, og det kan være en fordel, hvis du fra start vil målrette din renovering. Du får blandt andet indblik i både den byggetekniske stand og energiforbedringsmuligheder og desuden konkrete forslag til forbedringer.