Sæt et mål og lad din opsparing vokse med Jyske NemInvestering

Sparer du op til en rejse, en fest eller bare mere frihed, kan du sandsynligvis få mere ud af dine penge med Jyske NemInvestering, hvor du kun skal bruge 200 kr. for at komme i gang og ikke behøver kendskab til investering på forhånd.

Vælg billede

Af Jyske Bank

Jun 10, 2021, 14:30

Skal børnene på efterskole, kan det for nogle forældre komme som en overraskelse, hvor mange penge, der faktisk skal på bordet for at dække sådan et ophold. Det samme kan gælde for den store konfirmation, den runde fødselsdag og andre særlige begivenheder, hvor man hellere vil holde fokus på herlighederne frem for økonomien bag.

Det er altså ikke alle, der i situationen står klar med en pose penge, som kan indfri drømmen til fulde, og nogle vælger derfor at låne, mens andre skruer på forventningerne. Men der findes en anden løsning, hvor udgifterne ikke pludselig udgraver et sort hul i kontoen.

Løsningen hedder Jyske NemInvestering og er nu tilgængelig hos Jyske Bank. Her kan man sætte sig et mål for, hvor meget man vil spare op over en given periode og løbende sætte penge ind på kontoen, hvor de bliver investeret, uden man selv behøver at involvere sig. NemInvestering er altså for alle – også selvom man ikke på forhånd kender til investeringsjunglen.

Undgå negative renter

Du behøver ikke et større beløb for at komme i gang - 200 kroner er nok til at starte din investering. Herefter er der ingen minimumsgrænse for hverken engangsbeløb eller faste overførsler hver måned, og alt styres nemt gennem mobilbanken.

Pengene bliver investeret i en investeringsforening, der passer til din risiko. Foreningen styres så af eksperter, der løbende justerer investeringerne, så de altid matcher risikoen.

Undervejs får man en vurdering af det lavest og det højest forventede afkast ved slutdatoen og løbende besked om, hvorvidt planen ser ud til at holde. Pengene kan trækkes ud til enhver tid, men Jyske Bank anbefaler, at din investering har en horisont på mindst 5 år.

Hvad skal der til?

Hvis vi eksempelvis tager Anne, der vil sende sin datter på efterskole i 2030. Hvor mange penge skal hun indsætte i måneden, hvis hun vil spare 50.000 kroner op?

Anne har 10.000 kroner, som hun sætter ind på sin konto i NemInvestering i juni 2021. Herefter overfører hun hver måned 300 kroner til kontoen. Anne har valgt en middel-høj risiko, og ifølge beregningerne vil hun i august 2030 have 50.174 kroner på investeringskontoen.

Den lavest forventede værdi er 42.423 kroner og den højest forventede værdi er 57.666 kroner.

Hvis hun vil spare mere op, kan hun skrue på det månedlige indskud, startbeløbet, perioden eller risikoen.

Investering er altid med risiko

På den måde kan man skabe en opsparing uden at ramle ind i negative renter undervejs, eller at formuen bliver spist af inflationen, der kendetegnes ved prisstigninger i samfundet. Dog skal det understreges, at der altid er større risiko ved at investere end at spare op på en konto, og NemInvestering er altså ikke en garanti for et specifikt afkast. Derfor er det også vigtigt, at man sikrer den rigtige balance mellem ens holdning til risiko og forventninger til afkast.

NemInvestering er på mange måder en erstatning af Jyske Banks tidligere Munnypot. NemInvestering adskiller sig især ved, at man før skulle logge på sin profil i en browser, hvor man nu kan tilgå platformen gennem mobilbank, hvilket gør det nemmere at følge sin investering.

Funktionerne i NemInvestering vil derfor være velkendte for dem, som før har benyttet sig af Jyske Munnypot.