Ny og højere rente på opsparingskonto

Jyske Bank kan nu tilbyde en ny og højere rente til kunder, der ønsker en opsparingskonto med rentegaranti. Dertil kommer andre attraktive opsparingsmuligheder med kortere eller slet ingen binding.

Grøn sparegris

Af Peter Lindbjerg, journalist

14. apr. 2023 15.00

I januar genåbnede Jyske Bank de attraktive opsparingskonti, som tilbyder privatkunder en god rente mod at binde opsparingen i et halvt eller et helt år. Nu har den generelle renteudvikling fået Jyske Bank til at hæve renten på den særlige opsparingskonto med rentegaranti fra 2,0 % til 2,5 % i fast rente.

En opsparingskonto skal ses som et fordelagtigt alternativ til at have større beløb stående på budget- eller lønkontoen. Og med den relativt korte bindingsperiode kan en opsparingskonto være et godt valg til ferie, fest og andre planlagte begivenheder eller som en reserve, hvis der opstår uforudsete udgifter.

Længere binding giver højere rente

Er man klar til at binde sine penge i et år, kan man vælge den nævnte opsparingskonto med rentegaranti på 2,5 % i fast rente. En anden mulighed er en opsparingskonto med et halvt års opsigelse. Her får man 2,0 % i variabel rente af sit indestående.*

Ønsker man ikke at binde sine penge i et helt eller halvt år, så kan man vælge en opsparingskonto uden opsigelse. Her kan man frit hæve sine penge. På denne konto får man fra 1,05 til 1,65 % i variabel rente alt efter, hvor mange penge der står på kontoen.*