Jyske Bank indgår samarbejde om ferieboliger i udlandet

Drømmer du om at rejse sydpå i egen feriebolig, så kan det måske være løsningen at dele ejerskabet af en række luksusboliger sammen med andre. Delekonceptet tilbydes af MyHomes, som Jyske Bank har indgået samarbejde med for at sikre den rette finansiering af feriedrømmen.

Vælg billede

Af Peter Lindbjerg, Journalist

17. jun. 2024 09.00

Hvorfor går en bank i samarbejde med en udbyder af ferieboliger i Barcelona, Mallorca, Piemonte, Rom, Villefranche og andre attraktive steder i udlandet? Det spørgsmål er blevet aktuelt efter Jyske Bank har indgået et samarbejde med MyHomes, der tilbyder ejerskab af ferieboliger i udlandet som delekøb.

”Ferie og fritid er noget som optager danskerne, og i Jyske Bank oplever vi øget lyst og nysgerrighed blandt kunderne i forhold til ferieboliger i udlandet. Ikke mindst alternative former for ferieboliger. Men at købe og eje fast ejendom i udlandet er en kompleks størrelse," fortæller Sanne Hildegard Banggaard, der er funktionsdirektør i Jyske Banks boligafdeling.

Som eksempler nævner hun, at man skal være opmærksom på lokal lovgivning og lokale skatteregler. Man skal også huske at betale dansk ejendomsværdiskat af boligen og skat af eventuelle lejeindtægter.

”Så der er brug for gode rådgivere. Samtidig kan det være dyrt at realisere drømmen på traditionel vis, og her kommer vi naturligt ind i billedet,” forklarer Sanne Hildegard Banggaard om baggrunden for det nye samarbejde.

Deleøkonomi åbner døren til ferieboliger

Kort fortalt er MyHomes et koncept, som bygger på deleøkonomi. Det betyder, at flere familier ejer en række luksuriøse ferieboliger i Europa i fællesskab – og dermed deler udgifter og ressourcer. Boligerne tilbydes i puljer, der varierer i antal boliger, boligstørrelse og hvor mange ejere, der er med i investeringen. Der er også forskellige sammensætninger af lande og byer i de enkelte puljer.

Ved at dele ejerskab med flere familier giver det flere mulighed for at eje ferieboliger på attraktive lokationer i Europa for mindre, end det koster at købe en feriebolig selv. Erfaringen hos MyHomes er da også, at det appellerer til en bred kreds af folk med forskellige økonomiske forudsætninger. 

Finansiering der matcher familiens økonomi

”Det er vigtigt at få en økonomisk rådgivning, der passer til familiens situation. Og det er netop vores rolle i samarbejdet. Vi hjælper de kommende MyHomes-ejere med at finde de bedste forslag og løsninger til finansiering af deres ejerandel via formue eller friværdi i fast ejendom – og vi gør det uanset deres nuværende bankforbindelse,” siger Sanne Hildegard Banggaard og tilføjer:

”Vi ser MyHomes som et godt alternativ til den traditionelle feriebolig i udlandet. Et koncept, som giver flere muligheden for at forene glæden ved rejseoplevelser med bekvemmelighed og sund fornuft i relation til brugen af ressourcer, da det giver en bedre udnyttelse af den enkelte feriebolig. Med den interesse, vi generelt oplever på området, er det vores klare forventning, at MyHomes-konceptet er et godt match til vores kunder.”

Sanne Hildegard Banggaard understreger, at Jyske Bank naturligvis også er klar til at tale om finansiering af udenlandske ferieboliger generelt.