Indret din økonomi til negative renter

Hvis du gerne vil betale mindst muligt i negative renter, så er det bedste råd at tage en snak med din rådgiver. Der er flere muligheder, og vi anbefaler, at du får et kig på hele din økonomi, inden du beslutter, hvad der er det rigtige for dig.

Jyske Bank hovedkontor

Af Jyske Bank

09. mar. 2020 12.00

Før du ændrer noget, så undersøg, hvor meget de negative renter rent faktisk kommer til at koste dig. Ring 89 89 89 89 og få et overslag for netop din økonomi.

Har du flere konti, kan du overveje at samle nogle af dem på en Totalkonto, og vælge den som NemKonto. Totalkonto er én konto med flere ’underkonti’, så du kan have din daglige økonomi på samme konto - og få et bedre overblik over, hvor mange penge du har. Hvis du gør din Totalkonto til din NemKonto, kan du have 250.000 kr. stående uden at betale negative renter.

Det kan være en fordel at bruge noget af sin opsparing på at nedbringe sin gæld, og dermed spare både renten på lånet og den negative rente på opsparingen. Der kan dog være omkostninger forbundet med at indfri et lån før tid, eller omkostninger, hvis du senere får brug for at låne igen. Derfor anbefaler vi, at du tager en snak med din rådgiver om, hvad der passer bedst til din situation.

Investér nogle af dine penge

Negative renter kan også være et startskud til at investere dine penge. Investering indebærer dog en højere risiko end en konto, idet din investering kan falde i værdi. Inden du begynder at investere, er det en god idé, at have sat et mål for investeringen og få lagt en god strategi.

Du kan få lavet en Investeringsplan hos din rådgiver i Jyske Bank, hvor du får et billede af, hvor meget risiko du er villig til at tage, og hvor lang din tidshorisont er – planen er individuel og tager udgangspunkt i din situation. På den måde er det nemmere at finde en investering, der passer til dig.

Betal ind på pensionsopsparing

Det kan også være en mulighed at bruge noget af din opsparing til at betale mere ind på din pensionsopsparing. En pensionsopsparing er typisk investeret fremfor at stå på en konto. Om det er en god idé for dig, det afhænger dog helt af din alder, dine planer for pensionen, og hvad du allerede har af pensionsopsparing fx via dit job. Din rådgiver i Jyske Bank kan lave et Pensionstjek, hvor I kigger på alle dine pensioner og taler om, hvad du godt kunne tænke dig, når du ikke længere er på arbejdsmarkedet. 

Giv pengegaver til børn eller børnebørn

Måske har du en alder, hvor din opsparing kan begynde at give glæde for børn og børnebørn i form af pengegaver. Man kan give et større beløb i gave om året til nærmeste familie uden at betale gaveafgift.

Hjem i madrassen? Det anbefaler vi ikke

Nogle kan måske også få den tanke, at flytte opsparingen fra kontoen i banken til en stak kolde kontanter i en skuffe derhjemme. Det anbefaler vi ikke. Dels udsætter du dig selv for en stor risiko ved at opbevare mange kontanter, og dels er det de færreste forsikringsselskaber, der forsikrer større kontantbeløb. 

En af årsagerne til de lave renter er, at man fra politisk hold ønsker at sætte gang i forbruget. Og det er jo altså også en mulighed at bruge nogle af dine penge. Måske er der fornuft i at udskifte bilen? Eller at energirenovere din bolig. Eller gøre drømmerejsen til virkelighed?

Bliv klogere på negative renter

 


Mobil med kontakt Jyske Bank

Brug for rådgivning?

Ring til os på tlf. 89 89 89 89
eller kontakt dit rådgiver