Gode ferieråd til dig

Der gemmer sig mange gode fif, som du måske ikke lige tænker over, når ferien står for døren. Derfor har vi samlet nogle gode råd til dig, som skal ud at rejse.

Familie med hænderne over hovedet på strand

Af Cæcilie Møldrup Hedegaard, Journalist

30. jun. 2022 10.00

Her får du vores bedste rejsetips til en sikker ferie. De fleste er utrolig nemme at krydse af, men det er ikke sikkert, du lige kender til dem eller har husket dem midt i pakkeræset.

Det første råd handler om dine kort. Det er nemlig en god idé at tage to kort med på rejsen frem for et enkelt.

Først og fremmest er det selvfølgelig ærgerligt at miste sin eneste vej til penge, når man står i udlandet. Så hvis du skulle miste det ene kort, har du et ekstra som back-up.

Derudover sikrer du dig, at du ikke pludselig har nået maks-beløbet på dit kort. Det er nemlig sådan, at man med nogle kort max kan bruge 25.000 kr. på 30 dage. Det er selvfølgelig en god slat, men hvis I er en hel familie afsted og betaler alting på samme kort, kan det godt løbe op. Så det handler mest om at være på den sikre side.

Rabat på billeje

Visa Credit kortet giver 15 % rabat på billeje hos Hertz, så hvis I alligevel skal leje bil på ferien, er det oplagt at benytte rabatten. Det kræver selvfølgelig, at man har et Visa Credit kort.

Du kan se, hvordan du får fat i rabatten i Jyske Bank app’en. Klik på ”konto” og derefter ”kort” i øverste højre hjørne og til sidst vælger du Visa Credit. Så kan du se fordelene heriblandt rabatten til Hertz.

Du kan også bestille en rejse- og afbestillingsforsikring via dit Visa Credit kort.

Hvis uheldet er ude

Der er forskellige beløbsgrænser på dine kort. Men faktisk kan du selv ændre på dine grænser både pr. døgn og pr. løbende 30 dage, hvis du eksempelvis skal betale for hele opholdet på én gang eller bare vil have større fleksibilitet på rejsen. Det kan du ændre med det samme i app’en.

Og hvis du mister kortet på rejsen, kan du også selv spærre det. Tryk på ”konto”, ”kort” og vælg det kort, du vil spærre. Så får du muligheden for at lukke dit kort, så det ikke kan misbruges.

Finder du alligevel det forsvundne kort langt nede i lommeulden på bukserne i skabet, kan du også selv aktivere det igen.

Og lige en ekstra reminder: hvis du er vant til at betale med Apple Pay, er det en god idé også at tage det fysiske kort med på rejsen i tilfælde af, at du mister mobilen.