Fortsat negative renter til boligejere med rentetilpasning 1. april

De boligejere, der får rentetilpasset renten på deres realkreditlån pr. 1. april, kan glæde sig over negative renter i den kommende fastrenteperiode. Og boligejere, der får genfastsat renten på deres bankboliglån pr. 1. april, kan se frem til negative basisrenter.

Stort hvidt hus med sort tag

Af Jyske Bank

Feb 16, 2021, 12:00

Hvis du er kunde i Jyske Realkredit og får rentetilpasset dit realkreditlån pr. 1. april, kan du være godt tilfreds. Renten på Jyske Rentetilpasningslån F1-F6 er alle negative.

Renten vil i den kommende fastrenteperiode være lavere for Jyske Rentetilpasningslån F2-F6, mens renten på F1 er steget – men den er stadig negativ.

Særligt boligejere med F5-lån oplever et betydeligt fald og vil kunne se effekten af de negative renter i den kommende fastrenteperiode.

Jo lavere renten er på dit lån, des højere er afdragsbetalingen. Med negative renter vil dette også gælde for afdragsfrie lån, idet negativ rente omregnes til afdrag. Det betyder, at der er fart på gældsafviklingen blandt kunder med Jyske Rentetilpasningslån i den kommende fastrenteperiode – uanset om lånet er med eller uden afdrag.

Hvis du har et Jyske F2-F6 rentetilpasningslån, vil du med en lavere rente få et lidt større råderum i dit husholdningsbudget. Tilmed vil du fremadrettet betale renter og bidrag af en lavere restgæld.

Husholdningens økonomi styrkes således både her og nu og på længere sigt.

For dig med Jyske F1 rentetilpasningslån sættes farten på gældsafviklingen en anelse ned det kommende år. Men renten er fortsat negativ i den kommende fastrenteperiode.

Negative basisrenter på bankboliglån

Kunder med Jyske F3 og Jyske F5 bankboliglån, som skal have genfastsat deres rente pr. 1. april, kan se frem til en periode med negativ basisrente. Basisrenten for Jyske F3 (bankboliglån) er nemlig fastsat til -0,27 % (både med og uden afdrag), imens basisrenten for Jyske F5 (bankboliglån) er fastsat til -0,17 % med afdrag og -0,16 % uden afdrag.