Fortsat lave renter til boligejere med rentetilpasningslån pr. 1. april 2022

De boligejere, der får rentetilpasset renten på deres realkreditlån pr. 1. april, kan glæde sig over lave renter i den kommende fastrenteperiode. De vil dog få en højere rente i den kommende fastrenteperiode sammenlignet med indeværende fastrenteperiode. Boligejere med Jyske F1 rentetilpasningslån kan glæde sig over negative renter i den kommende fastrenteperiode. Boligejere der får genfastsat renten på deres bankboliglån pr. 1. april, kan se frem til lave basisrenter.

Hvidt parcelhus med flagstang

Af Jyske Bank

15. feb. 2022 08.27

Hvis du er kunde i Jyske Realkredit og får rentetilpasset dit realkreditlån pr. 1. april, kan du være godt tilfreds. Renten på Jyske Rentetilpasningslån F1 vil være negativ i den kommende fastrenteperiode, mens kunder med Jyske Rentetilpasningslån F2-F6 fortsat kan se frem til lave renter, men med positivt fortegn. Renten vil dog i den kommende fastrenteperiode være højere end ved seneste rentetilpasning for Jyske Rentetilpasningslån F1-F6.

Farten på gældsafviklingen sænkes en anelse

Jo lavere renten er på dit lån, jo højere er afdragsbetalingen. Med negative renter, vil det også gælde for afdragsfrie lån, idet negativ rente omregnes til afdrag.

For dig med et Jyske F1 rentetilpasningslån sættes farten på gældsafviklingen en anelse ned det kommende år. Men renten er fortsat negativ i den kommende fastrenteperiode. Det betyder, at der også i den kommende fastrenteperiode vil afdrages på gælden for kunder med Jyske Rentetilpasningslån F1, uanset om lånet er med eller uden afdrag.

For dig med et Jyske F2-F6 rentetilpasningslån vil du med højere rente få et mindre råderum i dit husholdningsbudget i den kommende fastrenteperiode. Pr. lånte 1 mio. kr. stiger ydelsen med 125 kr. om måneden for en boligejer med et Jyske F3 rentetilpasningslån i den kommende periode. Farten på gældsafviklingen sættes således en anelse ned i den kommende fastrenteperiode.

Lave basisrenter på bankboliglån

Kunder med Jyske F3 og Jyske F5 bankboliglån, som skal have genfastsat deres rente pr. 1. april, kan se frem til en periode med lave basisrenter. Basisrenten for Jyske F3 (bankboliglån) er nemlig fastsat til 0,53% (både med og uden afdrag), imens basisrenten for Jyske F5 (bankboliglån) er fastsat til 0,81% med afdrag og 0,82% uden afdrag.