Forskudsopgørelse for boligejere: Få styr på dine renteudgifter

Har du købt eller solgt bolig, eller omlagt dit lån til et lån med fast, lav rente, skal du huske at ændre dine renteudgifter i din forskudsopgørelse.

Lommeregner, bærbar pc og papirer på skrivebord

Af Jyske Bank

29. nov. 2019 12.00

SKAT åbnede i sidste uge for adgangen til din forskudsopgørelse for 2020. Har du i 2019 købt eller solgt din bolig, eller har du omlagt dit lån til et lån med fast, lav rente, skal du huske at ændre dine renteudgifter i din forskudsopgørelse.

Derfor skal du ændre dine renteudgifter

Renteudgifterne giver et fradrag i kapitalindkomsten. Det betyder at retter du ikke dine renteudgifter i forskudsopgørelsen, får du enten for meget eller for lidt i fradrag. Får du for meget i fradrag får det betydning for dig i 2021, hvor du højest sandsynligt vil få et skattesmæk.

Sådan retter du dine renteudgifter i forskudsopgørelsen

Du ændrer dine renteudgifter ved at logge ind med NemID på din forskudsopgørelse på skat.dk.

På din forskudsopgørelse skal du rette i felt 481 (renteudgifter af gæld til pengeinstitutter) og felt 483 (renteudgifter af gæld til realkreditinstitutter).

Husk – hvis du har anden gæld til fx banken, skal det også regnes med. Og hvis I er to, der fælles ejer boligen, skal renteudgifterne deles i to.

Du finder dine renteudgifter for dit boliglån i din låneaftale fra banken. Låneaftalen kan du finde i din E-boks, i din Netboks i Jyske Netbank eller under Boligoverblikket i Jyske Netbank.

Husk også at trykke Beregn og derefter Godkend, når du retter i din forskudsopgørelse.

Har din økonomi ellers ændret sig det seneste år?

Har det seneste år budt på andre livsændrende situationer, som har påvirket din økonomi, kan det også være en god idé at tjekke det i din forskudsopgørelse. Det kan fx være jobskifte, ny løn, ægteskab, skilsmisse, pensionering eller opstart af virksomhed.

På skat.dk kan du blive klogere på, hvordan du retter din forskudsopgørelse i de forskellige situationer. Se mere på skat.dk.