Endnu en periode med negative renter sætter skub i nedbringelsen af danskernes boliggæld

Mange af de boligejere, der får rentetilpasset eller genfastsat renten på deres realkreditlån eller bankboliglån pr. 1. januar, får sat skub i nedbringelsen af deres gæld den kommende fastrenteperiode.

Moderne hus der lyser op i mørket

Af Jyske Bank

29. nov. 2019 12.00

Hvis du er kunde i Jyske Realkredit og får rentetilpasset dit realkreditlån pr. 1. januar, kan du være godt tilfreds. Kunder med Jyske Rentetilpasning F1-F6 får alle negative renter, og renten vil i den kommende fastrenteperiode være lavere end i den forrige. 

Der bliver sat gang i nedbringelsen af din gæld

De lave renter giver generelt et større råderum i boligejernes daglige økonomi, men når renterne samtidigt er negative, sætter det skub i nedbringelsen af de danske boligejeres gæld. Det gælder både lån med og uden afdragsfrihed.

De negative renter bliver nemlig omregnet til afdrag, så du vil afdrage på din gæld, selv om lånet er med afdragsfrihed. For lån med afdrag bliver afdragsbetalingerne større. At der sættes gang i gældsafviklingen har flere fordele. Blandt andet vil du spare penge fremadrettet, fordi du fremadrettet vil betale renter og bidrag af en lavere restgæld. Og dertil gør det dig mere robust over for eventuelle fremtidige rentestigninger.

Det styrker således husholdningens økonomi - ikke bare lige nu, men også på længere sigt.

Lavere ydelser på bankboliglån

Også kunder med bankboliglån kan nu se de lave renter afspejlet i deres boliglån.

Kunder med Jyske F1 bankboliglån, som skal have deres rente genfastsat pr. 1. januar kan se frem til endnu en periode med negativ rente, og en lavere rente end i den forrige fastrenteperiode. Det giver ekstra råderum i det økonomiske budget.