Boligkøb: Få bankens svar på under to timer

Med et brandvarmt boligmarked kan man hurtigt komme i kapløb med andre købere, når man skal give mægleren sit bud. Derfor er det vigtigt, at man kan få et hurtigt svar fra banken.

Hus og kort flyver ud af mobil

Af Cæcilie Møldrup Hedegaard, Journalist

04. feb. 2022 12.00

Fremvisningen er i gang, og der er ingen tvivl. Det er jeres drømmehus. Problemet er bare, at der også er 7 andre par i huset, og sidste gang blev huset snuppet for næsen af jer, fordi boliger i øjeblikket ryger over disken i et frustrerende højt tempo.

Det er her, Jyske Banks nye koncept, Boligklar på 2 timer, kommer ind i billedet. Som navnet antyder, giver det boligkøbere mulighed for at slå hurtigere til i en handel. Faktisk går der højst to timer, fra banken modtager dine oplysninger, til man har et svar på, om banken vil godkende lånet til boligen.

Funktionen kan bruges til både sommerhuse, lejligheder, huse osv. Så snart papirerne er modtaget i banken, begynder de to timer at tælle ned.

I kapløb med andre

Med Boligklar på 2 timer får du altså svar på, om du kan få bankens tilsagn til at købe den konkrete bolig højst to timer efter, banken har modtaget papirerne. Så kan du give mægleren dit bud og få lukket handlen.

Mange oplever, at de er i kapløb med andre om at få bankens godkendelse først, så det kan få stor betydning, fortæller Lars Skovbjerg, der er markedsdirektør i Jyske Bank.

”Vi kan se, at pengeinstitutterne er ret langsomme til at give svar, og kunderne står ofte i en situation, hvor de skal give et bud på huset, eller hvor der er flere købere. Og derfor betyder det meget for kunderne at få et hurtigt svar fra banken,” siger han.

”Et trygt boligkøb”

Det gør en reel forskel for kunderne, hvis de kan spare tid i en købssituation, fortæller Lars Skovbjerg.

”Vi har oplevet flere kunder, hvor det hurtige svar har været afgørende for, om kunderne fik deres drømmebolig.”

Nogle boligkøb kommer selvsagt til at gå stærkt med Boligklar på 2 timer, og derfor er det samtidig betryggende for kunderne også at nå et møde i banken.

”Kunderne er glade for at få et hurtigt svar kombineret med et møde i banken, hvor de får gennemgået hele deres økonomi efter boligkøbet, så de oplever et trygt boligkøb,” siger Lars Skovbjerg.

Hvordan foregår det?

Før de to timer begynder, skal du have sendt nogle oplysninger via netbanken. Banken skal nemlig bruge dine skatteoplysninger, pensionsinfo, budget samt salgsopstillingen på den konkrete bolig.

Derfor er det en god ide at sende sine økonomioplysninger, inden man går på boligjagt. På den måde skal man ikke bruge tid på at indsamle papirerne og lægge et budget, når man står med drømmeboligen på hånden og gerne vil have et hurtigt svar.

Inden to timer bliver man ringet op af en rådgiver med svar på, om banken kan godkende boligen.