Virksomheder inviteres til dag om Ukraines genopbygning

Hvordan kan danske virksomheder blive en del af Ukraines genopbygning? Det kan interesserede virksomheder blive klogere på ved en konference, der sætter et praktisk fokus på mulighederne set med erhvervslivets øjne. Tilmeldingen er åben.

Byggekran og byggeri - ukrainske farver som baggrund

Af Peter Lindbjerg, Journalist

31. aug. 2023 10.30

Danske virksomheder, som har interesse i at tage del i Ukraines genopbygning, kan nu blive klogere på muligheder og udfordringer. For netop handling og praktik er i fokus, når Dansk Industri og Jyske Bank inviterer til konferencen ’Genopbygningen af Ukraine’ på Axelborg i København tirsdag den 12. september fra kl. 10-15.

Ved sit nylige besøg i Danmark fremhævede Ukraines præsident Volodymyr Zelenskyj det store behov, der er for investeringer og arbejdspladser i Ukraine. Og præsidenten opfordrede det danske erhvervsliv til at øge tilstedeværelsen i det krigsramte land og tage del i genopbygningen.

Mulighederne set fra virksomhedernes perspektiv

Med konferencen om Ukraines genopbygning følger Dansk Industri og Jyske Bank nu godt op på præsidentens ord. Formålet er at se på perspektiver, muligheder og udfordringer med konkrete og praktiske øjne – set fra virksomhedernes perspektiv. Og stille skarpt på, hvordan dansk erhvervsliv kan blive en del af genopbygningen.

Blandt talerne er udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen, erhvervsminister Morten Bødskov og Ukraines ambassadør i Danmark, Mykhailo Vydoinyk. Derudover er der bl.a. indlæg fra den danske ambassade i Ukraine, Danmarks Eksport- og Investeringsfond, Dansk Industri, Federation of Employers of Ukraine og Ukraine Invest. 

Der bliver desuden mulighed for at lytte til erfaringer fra en række virksomheder med et godt kendskab til det ukrainske marked. De har lovet at dele både cases og overvejelser med konferencens deltagere.

Konferencen på Axelborg er åben for tilmelding og henvender sig til alle virksomheder, der overvejer at bidrage aktivt til genopbygningen af det krigshærgede Ukraine. Det er også muligt at live-streame konferencen.