Vinderne af "FremtidensLandmand 2021" er fundet

Der var fokus på temaerne bæredygtighed, afsætning og teknologi, da tre landmænd skulle belønnes med hæder og 3 x 25.000 kr. i konkurrencen FremtidensLandmand 2021.

Drone over mark

Af Jyske Bank

25. jan. 2021 12.00

De tre vindere har hver især succes med at få innovative idéer omsat til gode og økonomiske resultater inden for én af de tre kategorier.


Afsætning: Carsten Rønde, Trige 

Carsten Rønde er kåret som FremtidensLandmand i kategorien Afsætning, fordi han har formået at gå egne veje med afsætningen og skabe en god forretning.

Han tog fat i lokale kokke, hørte om deres ønsker og formår nu at levere varen i form af økologiske grise med tre dyrevelfærdshjerter.

Dermed har han gjort et mindre landbrug med få søer der i dag ville være et deltidslandbrug til et fuldtidsjob og en rentabel forretning.


Bæredygtighed: Michael Bundgaard, Hals

Michael Bundgaard er kåret som FremtidensLandmand i kategorien Bæredygtighed, fordi han med en klar strategi har truffet beslutninger, som sikrer bedriftens eksistens - også for de kommende generationer.

Den ekstra skånsomme "conservation agriculture", faunastriber og bæredygtig jagt er nogle af tiltagene. Dertil kommer produktion af energi fra fem vindmøller og to biogasanlæg, hvilket også er med til at gøre bedriften både økonomisk og miljømæssigt bæredygtig.


Teknologi: Hans Sørensen, Kerteminde

Hans Sørensen er kåret som FremtidensLandmand i kategorien Teknologi, fordi han arbejder ekstremt systematisk med præcisionslandbrug, hvor digitale teknologier anvendes til at monitorere, indsamle og analysere agronomiske data om forhold i marken.

Hans har viljen til at se kritisk på sin indsats og forbedre ting, som kan gøres bedre. Det giver ham gode forudsætninger for at forbedre økonomien og reducere miljøpåvirkningen gennem brugen af præcisionsudstyr i markbruget.


Priserne uddeles i et samarbejde mellem SEGES, LandbrugsMedierne, Bridgestone, Jyske Bank, SAGRO, Agromek og Yara.