Tema: Nyt fra årets hi messe

Havde du ikke selv mulighed for at deltage på Skandinaviens største teknologi- og industrimesse i Herning, så fortvivl ikke. Her får du fire historier om både verdensnyheder, tendenser og prisvindere på årets hi messe.

robot arm

Af Jyske Bank

Oct 05, 2017, 12:00

Tre verdensnyheder

En verdensnyhed er et produkt, der ikke er har været offentliggjort på messer rundt om i verden før. Nyhederne kan få mellem 1-3 stjerner alt efter nyhedens værdi for industrien. For at blive godkendt som en nyhed er alle produkterne blevet bedømt af et professionelt udvalg af faglige branchefolk, rådgivere og specialister.

De trestjernede nyheder opfylder en række strenge krav til blandt andet øget effektivitet, større eksportpotentiale, og større energieffektivitet.


Krav til fremtidens industrirobotter

De tre robotproducenter KUKA, MIR og Universal Robots er enige om, at industrirobotter skal være fleksible.


Mange virksomheder drømmer om at eksportere

Vækstpotentialet udenfor Danmarks grænser er enormt, og derfor er det for mange danske virksomheder et mål at komme til at eksportere.

På hi messen kunne virksomheder få gode råd til, hvordan de kommer ind på nye markeder. Møbelproducenten CoreOne fra Ikast vil fx gerne ind på det tyske marked.


Automatiseringsprisen 2017

Den kun tre år gamle Hjørring-virksomhed Intelligent Marking løb med Automatiseringsprisen 2017, der blev uddelt ifm. åbningen af årets HI-Messe i Messecenter Herning.
Anders Ulrik Sørensen (22) fik sammen med skolekammeraten Andreas Ydesen (24) som en del af et skoleprojekt ideen til at lave verdens første robot til opstregning af sportsanlæg.

Automatiseringsprisen uddeles af Dansk Robot Netværk (DIRA), der arbejder for at fremme danske virksomheders konkurrenceevne gennem indførelse af automatisering og robotteknologi.