Prognose for dansk økonomi: Efter pausen kommer opsvinget

Nye coronarestriktioner giver lige nu et nyt tilbageslag til dansk økonomi. Nedgangen er næppe så stor som i foråret, og med vacciner på vej er det sandsynligt, at restriktionerne kan fjernes permanent i 2021. Vi forventer derfor, at det økonomiske comeback bliver genoptaget, og at vi får et opsving i løbet af 2021, der fortsætter ind i 2022.

Denne video kræver, at du giver samtykke til marketing cookies

Af Jyske Bank

21. dec. 2020 12.00

Vores skøn på BNP-væksten er -4,1 %, 2,8 % og 3,3 % for hhv. 2020, 2021, 2022. I prognosen stiger både beskæftigelsen og boligpriserne i de kommende år.

Dansk økonomi er fortsat styret af coronapandemien. Vi har fået én god og én dårlig nyhed siden seneste prognose (september). På den ene side har november og december budt på nye restriktioner i Danmark og i resten af Europa. På den anden side har flere vacciner vist gode testresultater, og de lader til at kunne have opnået en betydelig global udbredelse i 2. halvdel af 2021.

Usikkerheden er stadig meget stor, men hvis en gradvis fjernelse af coronarestriktionerne kan påbegyndes i løbet af januar, er der herefter basis for et opsving i dansk økonomi.

Få detaljerne med

Analysen, som du finder i sin helhed nedenfor, indeholder disse afsnit:

  • Sluk, tænd, sluk, tænd
  • Danmark har råd til hjælpepakkerne
  • Mange job er genvundet, over 100.000 på vej på lønkompensation
  • Brancheforskelle: Hvad er permanent, og hvad er midlertidigt?
  • Stærkt boligmarked er fundament for opsving