Ny fleksibel lånemulighed til landbruget

Jyske Erhvervslån er et konkurrencedygtigt alternativ til realkreditlån for landbruget. Lånet bygger videre på Jyske Banks populære bankboliglån, og er allerede blevet godt modtaget af landbruget.

Sol hen over mark

Af Jyske Bank

May 17, 2018, 12:00

Jyske Erhvervslån er et banklån til finansiering af landbrugsejendomme. Det er et konkurrencedygtigt alternativ til traditionel realkredit, og omkostningerne matcher realkreditlån. Lånet er baseret på et pantebrev med direkte pant i ejendommen.

Styr risikoen med et fleksibelt lån

Jyske Erhvervslån kan indfries med blot fem dages varsel. Denne indbyggede fleksibilitet kan bruges i risikostyringen af virksomheden, fordi man fx hurtigt kan skifte mellem variabel og fast basisrente.

Bygger videre på populære bankboliglån

Det nye erhvervslån til finansiering af landbrugsejendomme er en videreudvikling af Jyske Banks bankboliglån, der har opnået stor popularitet i de senere år, netop fordi de er billigere og mere fleksible end realkredit. Jyske Erhvervslån udbydes i tre varianter med variabel eller fast basisrente.

Ros i landbruget for gennemskuelighed

Jens Schjerning, cheføkonom i Agrocura, har behandlet Jyske Erhvervslån i  Landbrugsavisens klumme Tendens. Han fremhæver, at prisstrukturen på lånet er meget gennemskuelig, og skriver blandt andet:

Apostrof

Jyske Bank har valgt en helt anden prisstruktur, som efter vores mening er langt mere simpel og nemmere at gennemskue, og hvis vi som Morningstar kunne give stjerner, ville Jyske Erhvervslån få fem stjerner.

Kenneth Kjeldgaard, specialkonsulent hos SEGES, har også analyseret Jyske Erhvervslån til landbrug for at vurdere egenskaber, omkostninger og lånevilkår i forhold til traditionelle realkreditlån:

Apostrof

Samlet set vurderes Jyske Erhvervslån som et godt og reelt alternativ til realkreditfinansiering.

Beregninger har nemlig vist, at produktporteføljen for Jyske Erhvervslån er konkurrencedygtig og på nuværende tidspunkt billigere end tilsvarende realkreditfinansiering. Hovedårsagen hertil er, at Jyske Bank ikke opkræver kurtage og kursskæring på lånene (Jyske F5 undtaget), hvorfor produkterne har indlysende fordele for den stærke kunde med en aktiv gældsplejestrategi."