Ny byggekredit til grønne projekter

Jyske Bank lancerer en grøn byggekredit, der understøtter erhvervskunders ønske om bæredygtig omstilling.

Byggekraner

Af Peter Lindbjerg, Journalist

14. dec. 2021 09.30

Der er i forvejen en grøn realkredit på hylderne hos Jyske Bank til miljørigtige erhvervsbygninger og -anlæg. Nu suppleres den med ’Grøn byggekredit erhverv’, så finansieringen i byggefasen også kan blive grøn.

”Man kan se det som en add-on, at vi nu kan give kunderne en grøn mellemfinansiering af deres bæredygtige projekter og dermed hjælpe dem på hele rejsen. Det er samtidig et nyt element i vores strategi om at skubbe på omstillingen til mere bæredygtigt byggeri,” siger funktionsdirektør Claus Birn Jensen.

Den grønne byggekredit kan vælges af kunder med ejendoms- og anlægsprojekter inden for bl.a. boligudlejning, forsyning, vedvarende energi, fiskeri og landbrug. Der kan være tale om såvel nybyggeri som renovering.

Understøtter den grønne profil

Ifølge Claus Birn Jensen oplever Jyske Bank et stigende antal kunder, der ønsker at gøre en forskel for den grønne omstilling. Også når det gælder byggeri og anlæg. Samtidig er det et vigtigt element for kunderne, at de kan kommunikere deres miljømæssige initiativer over for omverdenen.

”Det er vigtigt for vores erhvervskunder, at nogen verificerer den grønne indsats, de gør. Når vi godkender en virksomhed til en grøn byggekredit, så viser det, at den lever op til de krav for bæredygtig omstilling, som vi har udpeget i vores ’Green Finance Framework’. Det virker som en slags bæredygtigt stempel, som virksomheden kan bruge til at understøtte sin grønne profil,” siger Claus Birn Jensen.

Jyske Banks ’Green Finance Framework’ er en rammesætning af, hvordan banken på udvalgte udlånsområder bruger finansieringsløsninger til at understøtte en grøn og bæredygtig omstilling.

Få mere viden om Grøn byggekredit hos en erhvervspartner i Jyske Bank.