Klimavenlig griseproduktion: Kjær Knudsen gør viden til handling

Kjær Knudsen-familien driver et større dansk landbrug og har i flere år haft et mål om at producere en klimavenlig gris. Se tv-indslaget om Kjær Knudsen i Jyske Banks dokumentarserie ’Got a Minute?’ og hør, hvad virksomheden gør for at nå deres mål.

Denne video kræver, at du giver samtykke til marketing cookies

Af Jyske Bank

15. dec. 2021 10.00

Kjær Knudsen er en moderne dansk familievirksomhed, som siden 1982 har vokset sig til et af landets største landbrug inden for griseavl. Virksomheden har en produktion på 15 mio. kg gris om året. Virksomheden omfatter en lang række landbrug, blandt andet Allindemaglegård nord for Ringsted, der drives af Kim Kjær Knudsen - en af de tre sønner .

”Vores ambition er at producere en masse gode, danske grise. Og vi har som mål at producere en klimavenlig gris, hvor jo flere frikadeller du spiser, jo bedre får klimaet det,” siger Kim Kjær Knudsen.

Klimaoptimering hele vejen rundt

I dag markedsfører Danish Crown produkter fra Kjær Knudsens stalde som ’Klimakontrolleret Gris’, og Kim Kjær Knudsen mener selv, at det er sulten efter at opsøge viden og omsætte det til handling, der gør en forskel.

Det handler om at effektivisere og klimaoptimere hele vejen fra gødskning og dyrkning af foderet i marken til fodring og energiforbrug i staldene – og om opsamling og behandling af gylle.

”Senest har vi investeret i et stort biogasanlæg og producerer i dag en masse energi ud af vores gylle,” siger Kim Kjær Knudsen. Anlægget producerer energi, der svarer til forbruget i 3.440 husstande - og reducerer CO2-udledningen med 15.000 ton.