Jyske Bank underskriver låneaftale på 1,5 mia. DKK med EIB

Den Europæiske Investeringsbank (EIB) og Jyske Bank A/S har underskrevet en låneaftale på 1,5 mia. DKK (200 mio. EUR) til støtte for små og mellemstore virksomheder og midcap-virksomheder i Danmark.

Jyske Bank pylon foran hovedkontor

Af Jyske Bank

20. jul. 2023 13.25

• Mindst 30 % af midlerne vil støtte klimatiltag og bæredygtighedsprojekter på miljøområdet, herunder kulstoffattig transport og energieffektivitet

• Aftalen forventes at gøre det nemmere for små og mellemstore virksomheder at få adgang til finansiering og dermed at øge deres produktivitet og konkurrenceevne

Den Europæiske Investeringsbank (EIB) og Jyske Bank A/S har underskrevet en låneaftale på 1,5 mia. DKK (200 mio. EUR) til støtte for små og mellemstore virksomheder og midcap-virksomheder i Danmark. Mindst 30 % af den finansiering, der er til rådighed, vil blive videreudlånt til virksomheder med klimarelevante forretningsmodeller eller investeringsplaner. Blandt de sektorer, der kan komme i betragtning, er bæredygtig offentlig transport, f.eks. finansiering af elbusser, og energieffektivitetsprojekter som f.eks. solcelleanlæg.

"Vi er glade for endnu en gang at gå sammen med Jyske Bank om at støtte danske virksomheder med adgang til finansiering på bedre vilkår," udtaler EIB's vicepræsident Thomas Östros. "Når virksomheder forsøger at tilpasse deres forretningsmodeller til en grønnere og mere digital fremtid, støtter vi gerne op og bidrager til at gøre det nemmere og mere økonomisk overkommeligt at foretage disse investeringer."

"Lige siden vores første aftale i 2012 har EIB's bidrag til finansiering af leasingforretningen i Jyske Finans været af stor værdi og bidraget til, at vi kan levere markedsledende løsninger til vores kunder. Jyske Bank og Jyske Finans har et stærkt fokus på at yde konkurrencedygtig finansiering til klimadagsordenen, herunder til innovative løsninger inden for vejtransport, men også til klimaforbedringer inden for andre sektorer. Vi sætter pris på og glæder os til at fortsætte samarbejdet med EIB indenfor denne form for forretning," siger Claus Birn Jensen, direktør for Jyske Banks Kompetencecenter Erhverv, og Allan Mortensen, forretningsdirektør i Jyske Finans.