Hvad er op og ned på markedet for erhvervsejendomme?

Er du interesseret i ejendomsmarkedets udvikling og tendenser, så er der god viden at hente i webinaret ”Erhvervsejendomme i en brydningstid.” For der er nok at forholde sig til i en tid med høj inflation, hurtig rentestigning og risiko for en kommende recession.

Erik Andresen og Mikkel Høegh foran erhvervsejendomme

Af Peter Lindbjerg, journalist

13. dec. 2022 11.00

På webinaret tager Erik Andresen, adm. direktør i erhvervsmæglervirksomheden Nordicals og boligøkonom Mikkel Høegh, Jyske Bank, det turbulente marked for erhvervsejendomme under kærlig behandling. Hvad betyder fx lagerbeskatning, energipriser og arbejdsløshed for ejendomspriserne? Er det en god investering – og hvornår falder markedet mon til ro igen? 

”Betingelserne i ejendomsmarkedet har ændret sig ret markant,” slår Mikkel Høegh fast og peger på, at der er flere modsatrettede effekter. Udsigten til recession betyder, at flere vil bo til leje – men samtidig er gassen gået af ejendomsmarkedet, hvor der er færre handler og byggeriet er bremset op. Det gør den eksisterende boligmasse mere attraktiv. Så, hvad kan vi forvente af ejendomspriser og afkastkrav?

Erik Andresen understreger, at de mange faktorer skaber usikkerhed og fører til et afventende marked fra både køber- og sælgerside. Men også, at nogle ejendomstyper er mere spændende og attraktive end andre. Han tager også fat på et seerspørgsmål om udlejers ret til at hæve boliglejen med fire procent. Bør det udnyttes – eller bør man holde igen for at få et mere stabilt udlejningsmarked? Og hvad med regulering af erhvervslejemål?

De to eksperters bud på udviklingen krydres med seerspørgsmål og webinaret styres af journalist Thomas Ross.