Fynsk robotvirksomhed vinder ”erhvervslivets Oscar”
Torsdag aften blev årets vindere i Entrepreneur Of The Year 2018 kåret. Mobile Industrial Robot vandt årets hovedkategori. Deres robotter kører rundt i alverdens virksomheder, hvor de automatiserer intern transport og øger effektiviteten.

Af Jyske Bank
30. nov. 2018 12.00
Robotter, kreativitet og design, metaludvinding, it-udvikling, plastre, software, jobs til autister og æresprisen til en fond med mere end 100 år på bagen.
De otte danske vindere i EY Entrepreneur Of The Year 2018 repræsenterede et bredt udsnit af dansk erhvervsliv. De blev kåret torsdag aften i København foran 800 virksomhedsejere og erhvervsledere.
Mobile Industrial Robots vinder hovedkategorien i EY Entrepreneur Of The Year 2018
Vinderen i hovedkategorien blev fynske Mobile Industrial Robots, der producerer robotter til industriel brug i eksempelvis en produktionshal eller på et lager.
”Det er en kæmpe anerkendelse – det er jo erhvervslivets Oscar. Det er virkelig et skulderklap for os alle sammen og en pris, vi har håbet på, at vi en dag skulle få,” sagde CEO i Mobile Industrial Robots ved kåringen i går aftes og fortsatte:
”At vi så allerede står her i dag – det er jo fantastisk.”
Firmaet fokuserer på at udvikle brugervenlige, fleksible og sikre robotter, der hjælper andre virksomheder med at øge effektiviteten.
Tusinder af firmaets robotter kører i dag rundt i den globale industri og automatiserer intern transport i nogle af verdens største virksomheder.
Og vinderne er…
De andre vindere i Entrepreneur Of The Year 2018 i de forskellige kategorier er:
- Årets ærespris: Salling Group
- Søstrene Grene – Globalization
- Scanmetals – Innovation
- Netcompany – Growth
- Reapplix – Life Sciences
- Dixa – Start up
- Specialisterne – Social Entrepreneurship
Globalization: Søstrene Grene
Søstrene Grene vinder i kategorien ”Globalization” ved EY Entrepreneur Of The Year 2018. Historien om Søstrene Grene starter i Aarhus i 1973, da ægteparret Inger Grene og Knud Cresten Vaupell Olsen åbner en butik, hvor kreative og nysgerrige sind kan trives. De kalder butikken for Søstrene Grene.
I dag har Søstrene Grene butikker i adskillige lande rundt omkring i verden, og kæden ejes og drives nu af anden generation, nemlig brødrene Mikkel og Cresten Grene. Hovedkontoret er placeret i Aarhus – byen, hvor det hele startede – og her arbejder et helt hold af skandinaviske designere og indkøbere på at sikre, at søstrenes særlige nordiske element er til stede i alle de designs, der ender i butikken.
Innovation: Scanmetals
Scanmetals vinder kategorien “Innovation” ved EY Entrepreneur of the Year 2018.
Hos Scanmetals har skaberen bag virksomheden Ejvind Pedersen udviklet en særlig metode til at udvinde metaller fra slagger, som er et restprodukt fra forbrændingsanlægget.
I slagger ligger der nemlig 2 % metalrester, som er penge værd, hvis de kan blive sorteret fra og anvendes til genbrug.
Ejvind Pedersen udviklede derfor en metode, hvor han via røntgenteknologi kunne udvinde disse metaller helt ned til 0,5 mm i størrelse. Det er i dag blevet til Scanmetals, som har fabrikker flere steder i Europa.
Growth: Netcompany
It-konsulentvirksomheden Netcompany løb for andet år i træk med sejren i vækst-kategorien, da landsfinalen i EY Entrepreneur Of The Year 2018 løb af stablen i Forum, København.
Netcompany blev stiftet i 1999 og har præsteret tocifrede vækstrater lige siden.
Life Sciences: Reapplix
Reapplix vinder kategorien “Life Sciences” ved EY Entrepreneur Of The Year 2018.
Hos Reapplix laver de plaster til sår, som har svært ved at hele. På nuværende tidspunkt er plasteret særligt rettet mod diabetiske fodsår, men på sigt vil produktet kunne udbredes til andre sårtyper.
Virksomheden er grundlagt af Rasmus Lundquist og Niels Erik Holm, som begge stadig er en central del af holdet bag Reapplix, som nu ledes af CEO Graeme Brookes.
Start up: Dixa
Dixa vinder kategorien “Start up” ved EY Entrepreneur of the Year 2018.
Dixa laver kundeservice-software til virksomheder. Det nye ved DIXA er, at de forener tre led, som normalt har været tre separate systemer, i et samlet system. På den måde får kunderne en bedre helhedsoplevelse på tværs af platforme.
Selvom virksomheden kun har tre år på bagen, så har de allerede kunder i over 20 lande.
Social Entrepreneurship: Specialisterne
Specialisterne vinder i kategorien ”Social Entrepreneurship” ved EY Entrepreneur Of The Year 2018.
Specialisterne blev stiftet i 2003, og virksomheden ansætter mennesker med autisme til at løse opgaver i IT-branchen.
Specialisterne har en målsætning om - inden 2025 - at skabe én million jobs for mennesker med autisme på verdensplan. I Danmark er målsætningen 1000 jobs.
Ærespris: Salling Group
Salling Group blev tildelt EY’s Ærespris. Æresprisen er en hyldest til familieejede virksomheder og har siden 2013 været en del af EY Entrepreneur of the Year programmet.
Tidligere har Ecco, Lego, Bagger Sørensen og Co. (Dandy/Gumlink), Danfoss og Coloplast modtaget Æresprisen.