Fra sort til grøn - Nyscan Trucks ændrer klimaaftryk med lastbiler på gas og el

Nyscan Trucks har de seneste 50 år arbejdet med diesel-lastbiler. Men trenden med køretøjer på gas og el, stiller nye krav til virksomheden og dens medarbejdere. Se tv-indslaget om Nyscan Trucks i Jyske Banks dokumentarserie Got a Minute?

Denne video kræver, at du giver samtykke til marketing cookies

Af Jyske Bank

Feb 03, 2022, 11:00

Nyscan Trucks er en del af HEJ Gruppen, og på deres værksted og administration i Køge er de 25 medarbejdere. Den første el-lastbil solgte Nyscan Trucks i 2022 og de har store forventninger til markedet for el-lastbiler, som de mærker en stigende interesse for.

Ifølge Nyscan Trucks er det især til varekørsel i byerne, el-lastbilen har store fordele, fordi distancerne er relativt korte og fordi det især i byerne er fordelagtigt, at der ingen udledning er af farlige stoffer. Ydermere larmer el-lastbilen langt mindre end en almindelig lastbil på diesel. 

El-lastbiler stiller nye krav til virksomheden

Det er dog ikke uden omkostninger at omlægge forretningen til også at omfatte eldrevne lastbiler. Det kræver ekstra uddannelse af mekanikerne samt sikkerhedsforanstaltninger på værkstedet og løbende godkendelser. Alt i alt, mener Kasper Rasmussen, administrerende direktør i Nyscan Trucks, at det betaler sig, for han tror på, at alternative energiformer som gas, brint og el er vejen frem i transportbranchen.