Erhvervskunder i Jyske Bank kan samle alle betalinger i Norden

Selvom Jyske Bank er dansk og ikke har afdelinger i hverken Finland, Norge eller Sverige, kan du uden problemer gøre forretninger i alle tre lande uden at have konti i udenlandske banker.

Nordlys over vand

Af Cæcilie Møldrup Hedegaard, Journalist

Mar 01, 2022, 10:00

Hvis du ejer en virksomhed med forretningsforbindelser i Sverige eller Norge, kan du med fordel overveje en konto med Jyske Nordic Payment i Jyske Bank. På den måde kan du samle dine konti med euro, danske, norske og svenske kroner i samme bank. Du vil kunne modtage og sende lokale betalinger og bevare overblikket over din likviditet.

Faktisk er løsningen både ideel for den danske forretning og potentielle kunder og leverandører i særligt Norge og Sverige. Det fortæller Nina Borkenfelt, der er leder af Cash Management i Jyske Bank.

”Handelspartneren i Sverige eller Norge vil gerne overføre penge, som man ville gøre til en handelspartner i samme land, og både sælger og køber vil gerne undgå dyre Internationale betalinger. Nordic Payment i Jyske Bank løser begge udfordringer.”

Overførsler som normalt

Jyske Bank har et samarbejde med SEB, som gør det muligt at lade bankkunderne drive forretning på tværs af Nordens landegrænser uden at skulle betale de høje gebyrer for internationale overførsler. Samtidig er al likviditet og alle bankkonti samlet i Jyske Bank i Danmark.

”Begge parter overfører penge præcis som de normalt gør til lokale handelspartnere. De vil faktisk ikke kunne se, at de overfører til udlandet. Det ser ud som ved en normal overførsel i ens eget land,” siger Nina Borkenfelt.

Nordmanden eller svenskeren har altså sin egen lokale bank og betaler som normalt.

Spar tid og besvær

Det kan være både tidskrævende, dyrt og besværligt for en virksomhed at skulle oprette en konto i en udenlandsk bank og samtidig få en ny netbank, fortæller Nina Borkenfelt. Alt papirarbejdet for at få en Nordic Payment konto ligger derimod hos den lokale rådgiver i Jyske Bank, og selve oprettelsen af en konto, der kan fungere lokalt i Norge eller Sverige, sker på meget kort tid, lyder det.

”I Jyske Bank er der kun én netbank og ét sted at aflevere sine betalinger,” siger hun.

Nina Borkenfelt forklarer, at Jyske Bank fortsat er forankret i Danmark, selvom kunderne kan drive forretningen på tværs af landegrænserne.

”Vi er stadig en dansk bank, men vi har et samarbejde, der gør, at vi kan agere lokalt i Norden. Tænk dig at kunne tjekke dine indbetalinger fra Sverige i din Jyske Netbank, se hvad saldoen er i svenske kroner lige nu uden at skulle skifte til en anden netbank,” slutter hun.