Er vækst også dit nytårsforsæt?

Mulighederne for vækst er positive her i 2017. Der er opsving i den danske økonomi, og de markeder, som danske virksomheder primært arbejder på, byder på muligheder, der kan understøtte væksten. Set i det store perspektiv er vækst vigtig for din virksomhed, for økonomien og for samfundet som helhed. Men det kræver en indsats at udnytte mulighederne, for væksten kommer ikke af sig selv.

Hænder mod jordkloden

Af Rune Møller, Forretningsdirektør

Jan 31, 2017, 12:00

2016 var godt nok et år fyldt med overraskelser – ikke mindst på den politiske scene, hvor specielt Brexit og valget af Trump trak store overskrifter. Det er naturligvis med til at skabe økonomisk usikkerhed. Denne usikkerhed har imidlertid ikke påvirket det opsving, vi nu har oplevet i dansk økonomi fire år i træk, og mulighederne for, at det fortsætter her i 2017, er absolut til stede.

Uagtet den økonomiske situation og tilsvarende økonomiske forudsigelser er det et faktum, at virksomheder, der målrettet og ambitiøst har fokus på kundetilfredshed, en stærk virksomhedskultur, digitalisering og eksportmuligheder, klarer sig bedre end de mere forsigtige og tilbageholdende virksomheder. Hvis vækst er dit nytårsforsæt for 2017, hvilken vej vil du så gå for at nå i mål med dine ambitioner?

Kundetilfredshed bør være dit vigtigste nøgletal

Er dine kunder tilfredse, så kan det ses på bundlinjen? Ikke bare nu, men også fremover. For langt de fleste kunder handler det om mere end blot at få leveret et produkt eller en løsning – det handler om den samlede kundeoplevelse. En oplevelse, som gerne skal give kunden værdi. Det kræver, at du forstår din kundes situation. Resultatet er øget loyalitet og derved øget mersalg. Og sidegevinsten er, at tilfredse kunder gerne vil anbefale din virksomhed.

Du kommer ikke uden om digitalisering

Digitalisering har været et buzzword gennem mange år nu. Men der er meget mere end bare et modeord i det begreb. En digital omstilling af din virksomhed kan styrke den mere, end du aner. Digitalisering er for mange virksomheder et vigtigt strategisk indsatsområde, fordi det betyder, at de kan øge produktiviteten og konkurrenceevnen. På den måde kan en digital omstilling være med til at gøre din virksomhed til markedsleder i stedet for dine konkurrenter. Det kan virke uoverskueligt, men som en klog mand engang har sagt: "Det kan faktisk godt lade sig gøre at spise en elefant; du skal bare spise den bid for bid." Det samme gælder i forhold til digitalisering – tænk stort, men start småt. Bare du får startet!

Styrken kommer indefra

Ny teknologi er ikke løsningen på alt. For hvor ville din virksomhed være uden menneskene? Det er her, din virksomheds sande styrke er. Og du kan give din virksomhed de bedste vækstvilkår med en stærk ledelse, der ikke kun har blik for de rette forretningsmuligheder, men som også har fokus på at opkvalificere medarbejderne. Det hele starter hos dig som leder. Vi ser, at de virksomheder, som formår at skabe en vinderkultur, ikke blot præsterer bedre, men også bliver mere attraktive for nye medarbejdere med de rette kompetencer. På den måde har det en selvforstærkende effekt.

Hvor er dit hjemmemarked?

Der ligger et stort – og for mange virksomheder helt uforløst – potentiale uden for Danmark. Alene i Europa har du gode muligheder for at mangedoble din kundebase, og samhandelsrelationerne i EU er med til at gøre det lettere. Det kan derfor godt betale sig at have fokus på, hvor dine kunder og forretningsmuligheder er – og se bort fra fysiske landegrænser. Måske står du med historien om det næste store danske eksporteventyr.

Jyske Bank er med dig

Ja, der er mange veje at gå – og uanset hvilken vej du vælger, er Jyske Bank altid parat til at gå i dialog med dig. Vi vil gerne udfordre dig og din virksomhed med det sigte at styrke din virksomheds konkurrenceevne og sammen skabe resultater, der er medvirkende til, at du når dine mål med din virksomhed.