Eksportbarometer: Danske eksportvirksomheder er optimistiske, men mangel på råvarer er en udfordring

Der er fortsat optimisme at spore, når 250 danske eksportvirksomheder bliver spurgt til eksportudsigterne de næste måneder. Dog er manglen på råvarer og stigende råvarepriser en reel udfordring. Det viser tredje rapport fra Eksportbarometer, som Jyske Bank og Danish Export Association står bag.

Denne video kræver, at du giver samtykke til marketing cookies

Af Jyske Bank

Jun 15, 2021, 12:00

Eksportbarometer, der hvert kvartal giver en indikator på, hvordan det går med dansk eksport, fremlægger nu tredje måling. Den overordnede optimisme fra sidste måling fortsætter, konkluderer cheføkonom i Jyske Bank, Niels Rønholt, som har analyseret på tallene.

”Indikatoren, der er konstrueret så 50 er et neutralt niveau, rammer igen tallet 60. Virksomhederne er således fortsat optimistiske, når de ser på eksportsituationen i dag. Det skyldes ikke mindst udsigten til en global genåbning. Virksomhederne giver udtryk for, at ordrebeholdningen vil stige, og at den også allerede er steget siden første kvartal. De største virksomheder er de mest optimistiske, og det er måske også fordi, de er mest afhængige af den globale genåbning,” forklarer Niels Rønholt.