DAV Nordic øger sikkerheden og sundheden langs vejene

DAV Nordic har et helt unikt showroom, Silkeborg-motorvejen. Her kan virksomheden vise både støjskærme, lysmaster, autoværn og rækværk lige udenfor hovedkontoret. Målet er at skabe sikkerhed på vejene og højne folkesundheden for mennesker i støjplagede områder. Se tv-indslaget om DAV Nordic i Jyske Banks dokumentarserie Got a Minute?

Denne video kræver, at du giver samtykke til marketing cookies

Af Jyske Bank

03. mar. 2022 08.30

DAV Nordic er grundlagt i Silkeborg i 1928 – af Svend Aage Rasmussen; manden der opfandt autoværnet og dermed har reddet masser af liv over hele verden. I dag er de internationale patenter overhalet, men DAV Nordic står stærkt som markedsleder i Danmark inden for løsninger til trafiksikkerhed og støjdæmpning. Dertil kommer lysmaster, bl.a. i en eftergivelig version, der bremser påkørende biler.

”Vi skaber sikkerhed på vejene og højner folkesundheden for de mennesker, der bor i støjplagede områder,” fortæller adm. direktør Ulrik Marcussen.

Sikkerhedsprodukterne omfatter autoværn i alle mulige typer, eftergivelige autoværns-ender samt rækværk til broer og andre steder. Det brede udvalg af støjskærme bruges ikke alene ved veje, men også ved jernbaner, havne og andre steder, hvor støjen kan påvirke sundheden og livskvaliteten.

”Det er videnskabeligt bevist, at støjreducerende løsninger har en positiv effekt,” siger Ulrik Marcussen.  

Det understreges af, at Folketingets nye, langsigtede infrastrukturplan har et særligt afsnit om ’øget indsats for bekæmpelse af trafikstøj’ med en pulje på 3 mia. kr. frem til 2035. Samlet skal der i perioden investeres 161 mia. kr. i veje, jernbaner med mere, så udover støjskærme bliver der også brug for autoværn, rækværker og lysmaster. Så, det er samlet set en rigtig god plan for DAV Nordic, understreger Ulrik Marcussen.