Eksportbarometer: Fortsat optimisme, men nye coronarestriktioner bekymrer

Der er fortsat optimisme at spore, når 250 danske eksportvirksomheder bliver spurgt til eksportudsigterne her og nu. Den største trussel er corona og eventuelle nye restriktioner. Det viser femte rapport fra Eksportbarometer, som Jyske Bank og Danish Export Association står bag.

Denne video kræver, at du giver samtykke til marketing cookies

Af Jyske Bank

07. dec. 2021 13.15

Eksportbarometer, der hvert kvartal giver en indikator på, hvordan det går med dansk eksport, fremlægger nu femte måling. Niels Rønholt, cheføkonom i Jyske Bank, har igen analyseret på tallene, og optimismen har fået et lille nyk nedad.

”Indikatoren rammer denne gang tallet 56 og er således lidt under de forrige tre kvartaler, hvor det har været på 60. Virksomhederne er fortsat positive, når de ser på eksportsituationen i dag. Men bekymringerne om eventuelle coronarestriktioner fylder. Virksomhedernes ordrebog er faktisk vokset, og det forventer man også, at den fortsætter med. Men frygten for den stigende coronasmitte rundt om i verden og nye restriktioner, som kan begrænse adgangen til eksportmarkederne, spøger”, fortæller Niels Rønholt.


Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig mailservice og få Jyske Morgennyt direkte ind i din indbakke hver morgen.