Analyse: Dansk økonomi står klar på affyringsrampen

Efter en lang vinter er der udsigt til, at coronarestriktionerne både herhjemme og i udlandet bliver gradvist lettet frem mod sommeren. Hvis det holder stik, vil vi formentlig se stærk økonomisk fremgang i de kommende kvartaler. Efter et fald i BNP på 3,3 % i 2020 forventer vi vækst på 2,9 % og 4,2 % i hhv. 2021 og 2022. I det scenarie vil BNP have indhentet det tabte allerede i efteråret, og beskæftigelsen kan være over niveauet før corona, når vi kommer til foråret 2022.

Denne video kræver, at du giver samtykke til marketing cookies

Af Jyske Bank

26. mar. 2021 12.00

Omfattende coronarestriktioner overskygger fortsat alt andet, når vi kigger på dansk økonomi. Restriktionerne er blevet forlænget i længere tid, end vi havde forudsat i decemberprognosen, men til gengæld ser de ikke ud til at have ramt økonomien helt så hårdt, som vi troede. Samtidig er der i forhold til december nu en større sandsynlighed for, at vaccinerne rent faktisk vil have opnået en betydende global udbredelse til sommer. Der har allerede været bump på vejen, men
hvis myndighedernes vaccinescenarie holder nogenlunde stik i forhold til virkning og tempo, så står dansk økonomi foran nogle kvartaler med stærk vækst.

  • Dobbelt V: Ét stort og ét lille
  • Vaccinerne er selvfølgelig nøglen
  • Store hjælpepakker: Effektiv behandling eller sminke?
  • Mere normalisering end ny normal
  • Rentepilen peger op, ikke behov for dansk rentenedsættelse