CEO fraud: Beskyt din direktør mod svindel med e-mails

It-svindelnummeret CEO fraud, hvor forbryderne udgiver sig for at være direktøren i en virksomhed, koster danske og internationale virksomheder mange millioner

Denne video kræver, at du giver samtykke til marketing cookies

Af Jyske Bank

Mar 21, 2017, 12:00

It-svindelnummeret kaldet CEO fraud, altså direktørsvindel, koster danske og internationale virksomheder mange millioner. Det er it-svindel, hvor forbryderne udgiver sig for at være direktøren i en virksomhed, og via e-mails eller falske fakturaer forsøger at narre medarbejdere til at overføre penge.

Ifølge Rigspolitiet er der sket en dramatisk stigning i antallet af danske virksomheder, der er blevet ramt af direktørsvindel.

Indslaget her guider dig til, hvordan du beskytter dig mod direktørsvindel. 

Særlige kendetegn ved CEO fraud

Der er en række lighedspunkter i sagerne om CEO fraud, og her er nogle kendetegn ved de kriminelle, som du skal være opmærksom på:

- De laver et grundigt forarbejde; tjekker facebook, LinkedIn, firmaets websites osv., finder navnene på nøglepersonerne og følger deres gøren og laden.

- De forsøger at stresse medarbejderen ved at køre med korte tidsfrister, så vær på vagt, hvis der er tale om hastesager.

- De kender direktørens kalender - de holder fx øje med, om han er ude at rejse.

- De beder typisk om at få overførst penge til udenlandske konti.

Reagér hurtigt

Hvis du får mistanke til en usædvanlig anmodning eller har overført penge til en svindelkonto, så kontakt din rådgiver med det samme.