Asap Skadeservice bruger hunde til opsporing af skjult skimmelsvamp

Som de eneste i Danmark, bruger Asap Skadeservice hunde til at finde skimmelsvamp. Se tv-indslaget om Asap Skadeservice i Jyske Banks dokumentarserie Got a Minute?

Denne video kræver, at du giver samtykke til marketing cookies

Af Jyske Bank

23. dec. 2021 08.00

Asap Skadeservice blev i 2006 stiftet af Flemming Servais, som dengang var den ene af to medarbejdere. I 2021 har virksomheden 18 ansatte og derudover to skimmelsvampehunde.

Direktør i Asap Skadeservice, Flemming Servais, fik idéen til at få en skimmelsvampehund i 2016 og siden er opgaverne blevet flere og større.

Skimmelsvampehunde mindsker unødige borehuller i bygninger

Skimmelsvamp i huset eller boligen kan være særdeles skadelig for helbredet. Omkring 70 % af angrebene af skimmelsvamp sidder usynlige steder i bygningen - gemt i konstruktionerne - og kan derfor ikke ses med det blotte øje.

Den traditionelle metode til at undersøge for skjult skimmelsvamp er ved at borer huller i fx gulve, lofter og vægge for at komme ind i konstruktionerne, hvor skimmelsvampen er. Med Skimmelsvampehunden kan man mindske mængden af unødige borehuller samt hurtigt be- eller afkræfte et eventuelt problem med skimmelsvamp.

Skimmelsvampehunden hos Asap Skadeservice er indtil videre den eneste af sin slags i Danmark, og det betyder også at det sjællandske familiefirma har opgaver i alle dele af landet.

I 2022 regner man med at have to skimmelsvampehunde i tjeneste. Den ene er i gang med at blive lært op i træningslokaler hos Asap Skadeservice.