Anlægsfinansiering: Investering i robotteknologi giver forventning om 50 % vækst

Ny robotteknologi hos Treco giver nye muligheder og potentiel vækst. Investeringen i automatisering giver en mere effektiv og præcis produktion.

Denne video kræver, at du giver samtykke til marketing cookies

Af Jyske Bank

07. mar. 2019 12.00

Hele fem nye maskiner har de investeret i hos Treco i Aalestrup gennem de seneste par år, og det er især en øget automatisering, de nye maskiner bidrager med. To nye laserskærere, to svejserobotter og en selvkørende palleflytter er rykket ind i virksomheden, der fordeler sig på to matrikler med i alt 110 medarbejdere.

Investeringen i automatisering giver udslag i en mere effektiv produktion med mere præcision. I nogle tilfælde erstatter de automatiserede maskiner de job, som før blev foretaget af medarbejdere, for som direktør i Treco Preben Pedersen siger:

”Robotsvejserne udfører et job, som er meget svært med menneskehænder. Med de nye maskiner får vi en meget mere effektiv produktion.”

En global virksomhed i hastig vækst

Treco producerer især produkter i metal. Produkterne spænder vidt og er fx selvbetjeningsbokse, betalingsautomater, logistikløsninger til lufthavne og biblioteker samt komponenter til selvkørende robotter. Treco har kunder over hele verden. De håndterer processen med samarbejdspartnerne lige fra design, udvikling og produktion til den efterfølgende logistik og implementering.

Forventningen om øget vækst er ifølge Preben Pedersen 50% i indeværende år, og der er ingen tvivl om, hvorfor det netop er automation, de har valgt at investere i:

”Det er selvfølgelig for at gøre os mere konkurrencedygtige.”