Unge oplever en forandring i deres økonomi under corona

Et mere eller mindre lukket Danmark har betydet en forandring i økonomien for mange unge. Hør, hvordan tre unge har oplevet deres økonomi forandre sig under corona-tiden.

Nyt fra Jyske Bank

Et mere eller mindre lukket Danmark har betydet en forandring i økonomien for mange unge. Nogle oplever at have fået flere penge på kontoen. Penge som normalt bliver brugt i sociale sammenhænge, der ikke på samme måde har været muligt i disse tider. Andre udnytter de mange tilbud og udsalg, og bruger flere penge på online shopping. Mens nogle også oplever et fald i indkomsten, fordi mange arbejdspladser har været lukket ned i en periode.

Hør, hvordan tre unge har oplevet deres økonomi forandre sig under corona-tiden.

Cafélivet er sat på pause


Christine Lindgaard Christensen på 24 år, er en af dem, der har oplevet at have flere penge på kontoen under corona. I Christines tilfælde skyldes det i høj grad, at hun ikke har haft mulighed for at gå på restaurant og café med familien og veninderne, hvor hun ellers bruger en del penge hver måned. 

Færre rejser og et mindre forbrug


Rebecca Elisabeth Tolberg på 25 år har oplevet flere ændringer i sin økonomi. Ændringer som har givet flere penge på kontoen. Hun bor i Odense og studerer i København - og så længe alle studerende er sendt hjem, bruger hun ikke penge på pendlerkort. Hun har også en kæreste i London, som hun ikke kan besøge. Pengene bliver derfor heller ikke brugt på flybilletter og oplevelser med ham i øjeblikket. 

Hurtig mad og kaffe på farten er også en af de ting, der normalt bliver brugt mange penge på. Penge som nu står på kontoen i stedet for.

Derudover har Rebecca også kunne tage flere vagter på sit arbejde på grund af corona. 

Mere online shopping end tidligere


Jonas Bach på 26 år har shoppet mere under corona end han plejer. De mange køb skyldes, at der har været gode tilbud på de rigtige ting, men også fordi det har kunne give en lille glæde i en ellers lidt trist corona-tid.