To vinkler på de lave renter

Der har været store rentefald de seneste måneder. Det er godt for boligejerne - men hvad betyder de lave renter for den globale økonomi? Og for dig, der gerne vil investere?

Af Jyske Bank

Jul 04, 2019, 12:00

Større usikkerhed om den globale økonomi, men i Danmark går det godt

De globale usikkerhedsmomenter i verdensøkonomien er blevet større i de seneste måneder. Det konstaterer Jyske Bank i sin seneste konjunkturanalyse.

Ifølge cheføkonom Niels Rønholt er de faldende renter det mest markante tema i økonomien lige nu. Perioden med negative renter ventes at fortsætte i en længere årrække, og finansmarkedet forventer yderligere rentesænkninger fra centralbankerne.

Sådan investerer du i en tid med globalt lave renter

De lave renter er gode for boligejerne, men måske knap så gode for dig, der sparer op og ikke har lyst til at løbe en stor risiko, når du skal investere dine penge.

"Siden firserne har det været en lang rejse mod bunden – for renterne”. Sådan siger Jyske Banks Chefstrateg, Ib Fredslund Madsen.

Han forsøger her at gøre os klogere på årsagen til de lave renter og giver også en række gode råd til, hvordan du investerer i en tid med globalt lave renter, hvor selv de sikre havne som statsobligationer kan give negativt afkast, og hvor det høje afkast også tit forudsætter en høj risiko.

Bliv klogere på de lave renter