Seje biler skaber glade smil hos alvorligt syge børn

Årets Sportscar Events er flaget i gang med en børnedag, og turene i de seje sportsvogne fik smilene frem hos de alvorligt syge børn og deres familier. Det var også debut for ’Børnenes Bil’, der er dekoreret med hjælp fra kræftramte børn.

Denne video kræver, at du giver samtykke til marketing cookies

Af Peter Lindbjerg, journalist, Jyske Bank

12. maj 2023 13.25

 ”Ejjj, nu kommer Lambo’en …”
”Far … der er en GT3 lige derovre ..!”


60 spændte og forventningsfulde børn stod på spring bag afspærringen, da Sportscar Event tirsdag afholdt ’Børnedag’ på HCA Airport i Odense. Klar til at sætte sig ind i en af de 22 superseje sportsvogne og få en tur op og ned ad landingsbanen i flyvende fart.

Sportscar Event har til formål at samle penge ind til alvorligt syge børn og deres familier, primært som donation til Børnecancerfonden. Det foregår på åbne publikumsdage på HCA Airport, Sjællandsringen og Jyllandsringen, hvor bilglade gæster kan betale sig til en tur som co-driver i en af omkring 60 biler i feltet. Siden starten i 2002 har Sportscar Event kørt mere end 24 mio. kr. ind i den gode sags tjeneste.

Men før hver publikumsdag er der en børnedag. En særlig dag, som er forbeholdt alvorligt syge børn og deres familier. Og her koster køreturene ikke noget. På børnedagen handler det udelukkende om at give de sygdomsramte familier en god oplevelse. Et afbræk i hverdagen.

Et familiearrangement, der rækker langt ud over dagen

Et af børnene er 5-årige Liam fra Vissenbjerg, der virkelig har glædet sig. Liam har leukæmi og han er kommet med sine forældre, som har hørt om arrangementet via Børnecancerfonden. Liam har haft far med sig på den første tur, der var i en politibil – med sirene. Men næste tur tog han modigt alene. I en rød Ferrari. Og nu står Liam igen forrest i køen. Klar til sin tredje tur i det han har set allermest frem til: ”En bil uden tag.”

”Børnedagen er et familiearrangement, der rækker langt ud over selve dagen. Det giver de syge børn en oplevelse sammen med familien og skaber gode minder, som hele familien kan snakke om i lang tid efter,” siger Børnecancerfondens direktør Marianne Benzon Nielsen.

Hun har også selv glædet sig til dagen, for som hun siger: ”Når jeg ser børnenes glade smil, og hører dem snakke om bilerne og grine sammen, så kan jeg mærke det indeni. Det gør mig virkelig glad.”

Børnenes Bil sætter øget fokus på den gode sag

Marianne Benzon Nielsen kan også glæde sig over, at Børnecancerfonden er den primære modtager af de penge, der hvert år køres ind ved Sportscar Event. Sådan har det været siden første arrangement i 2002, og med årene er der udviklet et tæt og givende samarbejde.

”Kræft hos børn er en anden sygdom, end den vi kender hos voksne. Derfor er det vigtigt, at der sættes særskilt fokus på børnekræft,” siger Marianne Benzon Nielsen.

På den baggrund roser hun også det nye initiativ ’Børnenes Bil’, som blev præsenteret på børnedagen i Odense. Det er en Mercedes-AMG EQE, der er pakket helt ind i glade og eventyrlige tegninger, som er blevet til i samarbejde med kræftramte børn på Rigshospitalet og universitetshospitalet i Skejby.

”Det giver en rigtig god sammenhæng, at børnene selv har været involveret,” siger Marianne Benzon Nielsen.

Formålet med Børnenes Bil er netop at, at den skal skille sig glad og iøjnefaldende ud i feltet af brølende superbiler, og på den måde sætte ekstra fokus på dem, det hele handler om. Nemlig de alvorligt syge børn og deres familier. Bilens dekoration tiltrak sig også stor opmærksomhed, og mange scannede QR-koden, der gemmer sig blandt tegningerne – og som fortæller hele eventyret om Børnenes Bil.

Børnenes Bil er udviklet i et samarbejde mellem Sportscar Event og Jyske Bank, der er hovedsponsor for eventet. Den køres af tv-vært Felix Smith, der stiller op som chauffør ved alle årets Sportscar Events.