Sådan taler du med dit barn om økonomi

I Jyske Bank vil vi gerne inspirere til, at økonomi og penge også er en af de ting, man naturligt taler med sine børn om.r.

Nyt fra Jyske Bank

Af Jyske Bank

Mar 10, 2020, 12:00

Find lommeregneren frem og snak om økonomi

Opdateret den 11. marts 2020

I de fleste familier er det naturligt at tale med børnene om, hvorfor det er vigtigt at dyrke motion, hvorfor man skal vaske hænder, hvordan man smører kæden på sin cykel og så videre. Alle de ting, der er med til at gøre de kære små til fornuftige verdensborgere.

Vi vil gerne inspirere til, at økonomi og penge også er en af de ting, man naturligt taler med sine børn om.

Få her inspiration til, hvordan du kan tale med dine børn om økonomi.


Til dig, der har små børn

Små børn kan også lære om penge. Kast dig ud i at lege købmand med ungerne og få en snak om, at man jo betaler for de ting, man køber i butikker.


Til dig, der har skolebørn

Har du skolebørn, kan I begynde at snakke om basal økonomi: spare op og tjene penge. Du kan også fortælle lidt om, hvad investering og aktier er for nogle størrelser.


Til dig, der har teenagere eller halvvoksne børn

Her er det gode emne ’budget’ – altså den simple kunst at skabe overblik over indtægt og udgifter. Kunsten er naturligvis ikke at lyde som en kedelig matematiklærer, men i stedet at vise, at et budget er vejen til at få råd til det, man ønsker sig.

Find blyant og papir frem ved middagsbordet og vis grundprincippet.


Til dig, der har voksne børn

Når børn bliver til unge voksne kan man let blive fristet af muligheden for at låne. For at begå sig er det vigtigt at kende nogle nøglebegreber og de forskellige typer af lån. Det gennemgår vi på liiidt alternativ vis i denne film, som du kan dele med dit voksne barn.