Regnskab: Jyske Bank fortsætter den positive udvikling i 1. halvår

Købet af Handelsbankens danske aktiviteter og et højere renteniveau løfter Jyske Banks halvårsoverskud til rekordniveau.

Denne video kræver, at du giver samtykke til marketing cookies

Af Jyske Bank

15. aug. 2023 09.45

Jyske Bank hentede et overskud efter skat på knap 2,5 mia. kr. i 1. halvår 2023 – heraf bidrog 2. kvartal alene med et plus på 1,2 mia. kr. Fremgangen er især drevet af et højere renteniveau og købet af Handelsbankens danske aktiviteter, som Jyske Bank officielt overtog 1. december sidste år.

”Jeg er rigtig glad for resultatet, og når jeg dykker ned i det, kan jeg se at samtlige forretningsben bidrager til det flotte resultat,” siger ordførende direktør Anders Dam og tilføjer:

”Med de indtjeningskræfter vi har, er der overvejelser i relation til, om vi kan genoptage vores udbyttepolitik her i 2. halvår, og det håber og tror jeg da på vil lykkes.”

Integrationen af Handelsbanken kører som planlagt

Købet af Handelsbanken i Danmark og integrationen af kunder og medarbejdere i Jyske Bank går efter planen, noterer Lars Mørch, direktør for Forretningsstrategi i Jyske Bank.

”Vi gør os klar til en konvertering over på Jyske Banks it-platform i november. Det kører vi nogle tests på og de flytter sig i den rigtige retning,” siger Lars Mørch.

Forventninger til 2023

Jyske Bank kom med årets tredje opjustering i juli, og forventningerne til hele 2023 lyder på et overskud efter skat i intervallet 4,7-5,3 mia. kr. Det svarer til et resultat pr. aktie i intervallet 70-80 kr.